A la caça del colom

El Consell Insular autoritza la caça del colom Tudó per protegir els camps de cultius d'aquesta espècie

994
Exemplar Colimbus Palumbus. Font: Imatge etiquetada per a la reutailització a Internet
Publicidad

Un any més, el Consell de Formentera ha autoritzat els vedats de caça de l’illa a capturar coloms de l’espècie Tudó (Columba palumbus). Aquesta mesura que pot sonar contundent, és la solució que s’ha cercat per protegir de forma adequada els cultius de molts formenterers. La gran població d’aquest colom a l’illa ha provocat destrosses en molts horts. La manca de pluges durant l’estiu provoca que aquests ocells picotegin el raïm, tomates i altres fruits, en recerca d’aigua, el que causa la pèrdua del producte. Encara que moltes persones posen poals amb aigua als seus jardins i horts, no és suficient per protegir els cultius.

Exemplar Colimbus Palumbus. Font: Imatge etiquetada per a la reutailització a Internet

Dies i horaris de caça

El Consell Insular informa que la campanya de caça es portarà a terme durant els dies 21 i 28 de maig, 11 i 25 de juny, 9 i 23 de juliol, 6 i 20 d’agost, i 3 i 17 de setembre, en horari de 7:30 del matí fins a les 11:30h i de 17:30h fins a les 21h. Dins aquest horari es poden produir trons d’escopeta que poden resultar molest pels veïns, per la qual cosa, demanen disculpes des de la màxima institució insular.

Publicidad

Les característiques principals per identificar aquesta espècie són les inconfusibles taques blanques que presenten a banda i banda del coll i una franja també blanca en la part superior de cada ala, molt visible quan l’au vola.

En finalitzar l’actuació, es presentarà una memòria de les captures i dels resultats obtinguts.

Publicidad