El CEIB aprova el document pel pacte educatiu, encara que sense consens total

El Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) ha aprovat el text del pacte educatiu per 33 vots a favor, 9 en contra i 1 en blanc. Els 3 vots que té Formentera al CEIB han set favorables al document

590
Foto: aula col·legi (etiquetada per a reutilització a Internet)
Publicidad

L’esperit d’absolut consens que es va viure fa un mes amb la signatura d’un document
que es prenia com a base inicia de l’acord social i polític de l’educació, no s’ha tornat a produir. El Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) ha aprovat el text del pacte educatiu per 33 vots a favor, 9 en contra i 1 en blanc. Els 3 vots que té Formentera al CEIB han votat a favor del document (Representant COAPA, representant Consell Insular i representant Consell Escolar).

Tot i no aconseguir el consens total, Illes per un Pacte ha mostrat, a través d’un comunicat, la seva «alegria pròpia de qui du anys de feina i creu amb la necessitat d’un Pacte Social». Asseguren que aquest document és un projecte viu que conté la «voluntat majoritària» de la comunitat educativa, i que ha millorat la seva redacció gràcies a la participació dels integrants del CEIB.

Per altra banda, diversos sindicats ha mostrat el seu rebuig al document en tres eixos importants: la llengua, la LOMQE i els drets laborals. Segons la FE-CCOO el seu vot en contra és perquè no es rebutja l’actual llei educativa vulnera els drets laborals. A més, diuen que no inclou cap garantia sobre la utilització de la llengua pròpia als centres educatius per tal d’assegurar la cohesió social.

Publicidad

12 de les 13 esmenes presentades, han set rebutjades per CCOO, que reclamaven la derogació de la LOMQE o que s’inclogui la llei 8/2016 que garanteix drets LGTBI, entre d’altres. El sindicat STEI també ha mostrat el seu desacord, i ha exigit que cada centre escolar hauria d’elaborar el seu projecte lingüístic en què l’ensenyament en català «sigui del 50% com a mínim, i possibilitar, així, l’ensenyament íntegrament en català.»

També s’ha descartat que s’equipari el sistema de selecció dels docents de la privada concertada al de la pública. S’aposta perquè els principals criteris de selecció d’un professor siguin la publicitat, mèrit, capacitat i igualtat.

Ara, el document aprovat pel CEIB, s’enviarà al Parlament on es portarà a debat amb tots els grups polítics.

Publicidad