APB encarregarà un estudi a la UIB sobre l’estat de la Posidònia als ports

Aquest estudi respon a la petició l'Associació de Navegants de la Mediterrània-ADN per conèixer l'estat actual del fons marí als ports i el grau d'afectació que produeixen els fondejos i la nàutica recreativa

622
Fondo marino de Formentera / imagen de archivo
Publicidad

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha comunicat que sol·licitarà a la Universitat dels Illes Balears (UIB) un estudi per conèixer l’estat de la posidònia en les aigües exteriors (zona II) dels ports que gestiona, així com dels factors que poden afectar el seu correcte manteniment i a la protecció de la biodiversitat.

Es tracta d’una petició que prové de l’Associació de Navegants de la Mediterrània-ADN al president d’APB, Joan Gual de Torrella, per conèixer l’estat actual del fons marí i el grau d’afectació que produeixen els fondejos i la nàutica recreativa en general a la posidònia.

Foto: web portsdebalears.com

Gual de Torrella, ha rebut avui al president de l’associació, Gabriel Dols Mateu, i li ha comunicat que estendrà la sol·licitud a la UIB. La intenció és avaluar de la forma més documentada i rigorosa possible quina és la situació actual i estudiar les accions que siguin necessàries per a la protecció del fons marí, en virtut del conveni de col·laboració que existeix entre APB i l’Associació de Navegants.

Publicidad
Publicidad