Sa Unió vol impulsar platges sense fum ni cigarrets a Formentera

Sa Unió de Formentera insta el Consell a promoure el programa de salut i protecció mediambiental "Platges sense fum". La protecció mediambiental i la lluita contra la contaminació per les restes de llosques és un clam popular que, segons Sa Unió, ja va recollir en el seu programa electoral d'aquestes passades eleccions

Platja d'Illetes

Sa Unió ha instat el Consell de Formentera a promoure el programa de salut i protecció del medi ambient del Govern balear «Platges sense fum», atesa la greu problemàtica mediambiental que provoquen les restes de burilles i els problemes per a la salut derivats
de la inhalació del fum dels cigarrets.

La formació denuncia que «en els darrers mesos hem pogut veure com, de manera individual o en col·lectius, els residents i visitants de Formentera han anat denunciant la presència de llosques de cigarret a l’arena de les platges. Moltes d’aquestes vegades els mateixos denunciants han estat els encarregats de posar-hi remei dins les seves possibilitats, fins i tot arribant a ser increpats per això».

Per aquest motiu, des de Sa Unió s’entén que «ha de ser l’administració la que posi les mesures pertinents i efectives per solucionar aquests problemes que afecten tant al nostre medi ambient com a les persones».

Per a la coalició, el programa «Platges sense fum» pot ser «un bon començament» per solucionar o, almenys, disminuir els efectes perjudicials del consum del tabac a les platges (fum, contaminació terrestre i aquàtica…). Es tracta de promoure i potenciar estils de
vida saludables i la cura de les nostres platges, lliures de fum i residus. De moment no es preveuen sancions per fumar en aquests espais, però és una decisió que en tot cas correspon als ajuntaments o Consell.

Aquesta proposta, indiquendes de Sa Unió, «neix de la necessitat que tots els turistes que ens visiten i els residents a Formentera prenguin consciència i se sensibilitzin dels danys i la contaminació que el nostre ecosistema pateix amb el fum i les restes de llosques, que poden tardar fins a 10 anys a degradar-se».

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here