Les platges de Formentera ja són més segures

Ahir es va iniciar el servei de socorrisme a les platges de Formentera que es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre. Entre les novetats d'enguany destaca l'adquisició de dues noves embarcacions la millora de les torres de vigilància

421
Socorristes a la platja / foto arxiu
Publicidad

Ahir es va posar en marxa el servei de socorrisme a les platges de Formentera que es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre. Es tracta d’un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis, segons han informat des de la institució.

El servei comença amb 10 efectius

Des d’ahir i fins a l’1 de juny hi haurà 10 efectius vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l’1 de juny s’incorporaran 5 socorristes més, i a partir del 15 del mateix mes s’incorporarà la resta de la plantilla, fins a arribar als 23 efectius que faran feina fins al 15 de setembre. Del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d’octubre 10 efectius.

Publicidad

Torres més segures i dues noves embarcacions

Com a novetat d’aquesta temporada destaca que s’han modificat les bases de les torres de vigilància dels Arenals, ses Illetes i Llevant perquè siguin més segures, així mateix s’ha instal·lat una torre de vigilància nova as Pujols, segons explica el consell en una nota de premsa. D’altra banda, s’han adquirit dues embarcacions, una per la zona de ses Illetes i altra per cala Saona i s’ha adquirit material de salvament.

Així mateix, els socorristes han fet cursos de refresc per recordar algunes de les principals tasques que fan com les reanimacions, entre altres pràctiques per estar preparats en casos d’emergència.

Platges adaptades i cardio-protegides

Cal recordar que les platges d’Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda, es pot sol·licitar cridant al telèfon 609 768 506.

Així mateix, tots els posts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.

Els interessats poden consultar l’estat de la mar a: http://www.platgesdebalears.com

Publicidad