Apareixen pintades i llaços grogs a nombrosos indrets de Formentera

Aquest matí han aparegut pintades a les parets de nombrosos indrets de Formentera, entre ells, edificis públics i privats, cartells, o senyals de trànsit

Pintades fetes al fossar vell de Sant Francesc

Aquest matí han aparegut a Formentera un gran nombre de pintades a diferents indrets de l’illa. Es tracta de pintades escrites en català i sense signar per cap col·lectiu que s’han realitzat a nombrosos punts de l’illa, entre els quals destaquen la paret del Fossar Vell, la paret del cinema municipal de Sant Francesc, a diferents tanques d’obres, mobiliari urbà i a altres llocs privats com el supermercat Eroski de Sant Francesc.

En aquestes pintades apareixen dibuixats llaços grocs i escrits contra el feixisme espanyol i a favor de l’autodeterminació dels pobles. «Feixistes al sot» i «Espanya: presó de pobles», són alguns dels escrits que es poden llegir al Fossar Vell de Sant Francesc. Altres pintades que han aparegut defensen l’ús de la llengua catalana: «estima la llengua, parla en català», o proclamen la desobediència de l’Estat i defensen el sistema republicà «som república, desobeïm l’Estat» o «Fora les forces d’ocupació».

Pintades fetes a les parets del supermercat Eroski

Des del Consell de Formentera han informat aquest matí que la brigada de manteniment del Consell ja està treballant per netejar els parquímetres, el mobiliari urbà, retirar els cartells d’obra afectats i tornar a pintar les parets afectades de l’àmbit públic.

Segons explica el Consell, pel que fa al Fossar Vell, en ser un bé d’alt interès patrimonial s’ha de seguir un procediment més específic que pot demorar el restabliment del seu bon estat.

Finalment en la resposta que ha donat el Consell de Formentera davant aquests fets, la institució insular lamenta aquestes accions incíviques, irrespectuoses amb el patrimoni públic i que comporten un cost econòmic per a tots.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here