Les propostes educatives de César Bona arriben a Formentera

La Sala de Cultura Cinema acollirà divendres de tarda la conferència "Mira al teu voltant", impartida pel professor i escriptor César Bona

602
El professor i escriptor César Bona Foto: CIF
Publicidad

Aquest divendres a les 19 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà la conferència «Mira al teu voltant», impartida per en César Bona, professor i escriptor considerat com un dels 50 millors mestres del món, segons el Global Teacher Prize.

Aquest docent multidisciplinari, segons informa el consell de Formentera en una nota de premsa, promou propostes que eduquen habilitats com ara l’empatia, el treball en equip o la creativitat i aposta per implicar tots els infants, fomentant el respecte, el treball en grup i l’esforç, de manera que deixin fluir la seva imaginació. El seu mètode consisteix a impartir la matèria d’una manera pràctica, diferent, i fent partícips tots els alumnes del bon funcionament de la classe.

Propostes

Publicidad

César Bona està a favor de dur a terme assemblees per donar veu als nens. Demana que es fiquin menys deures, sobretot a primària, ja que entén que la infància és molt curta i que, si a més de fer-los estar a l’escola fins a les 5 de la tarda han de continuar treballant a casa, els nens poden perdre la il·lusió de tornar l’endemà a l’escola perquè amb prou feines han pogut desconnectar.

Proposa currículums més flexibles. Considera que a vegades el contingut curricular està tan pautat que amb prou feines hi ha marge perquè els mestres puguin deixar de banda els llibres i ensenyar seguint altres metodologies. Creu que hi ha d’haver més temps per educar en valors, com ara el respecte als altres o l’empatia.

Bona proposa també la comunicació oral, la gestió de les emocions, el compromís social i l’ús de les tecnologies per a assolir un millor nivell educatiu.

Publicidad