Els creuers que arribin a Formentera fondejaran fora de la posidònia

Els creuers que faran escala en aigües de Formentera durant aquesta temporada ho tornaran a fer enguany fora de la zona dos del port de la Savina i a indrets on no hi ha posidònia

Creuer Sea Cloud II Foto: Consell de Formentera

El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Medi Ambient, ha informat avui mitjançant una nota de premsa, que els creuers que faran escala en aigües de Formentera durant aquesta temporada ho faran fora de la zona dos del port de la Savina on hi ha posidònia. D’aquesta manera es continua amb el compromís iniciat el 2015 per preservar les praderies de posidònia existents en aquest indret.

La Consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha mostrat la seva satisfacció per una mesura que, un any més, “torna a fer compatible l’arribada de creuers turístics amb la protecció de la posidònia” i ha agraït la col·laboració d’Autoritat Portuària i Capitania Marítima, així com a Ibiza Grup Verlio, empresa consignatària de creuers.

Segons informa el Consell de Formentera, el primer creuer que fondejarà en aigües formentereres aquesta temporada serà el Sea Cloud II, vaixell de 117 metres d’eslora que arribarà aquest divendres. S’espera que durant l’estiu arribin dos creuers més. Tots ells fondejaran a una distància d’una milla del port, al nord-oest, on hi ha una profunditat de 40 metres amb fons arenós. S’evita així que els vaixells tirin l’àncora damunt posidònia.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here