Cuina amb gust formenterer

Els autors de La cuina de Formentera, Artur Portes i Vicent Ferrer, van presentar ahir la reedició d'aquest llibre de cuina a la Biblioteca de Sant Francesc

1177
Artur Portes i Vicent Ferrer durant la presentació del llibre La cuina de Formentera
Publicidad

Artur Portes i Vicent Ferrer van presentar ahir a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc la reedició del llibre La cuina de Formentera, un receptari que va aparèixer l’any 2011 i que 7 anys més tard, i una vegada esgotat, ha tornat a treure al mercat l’editorial El Gall Editor. Aquesta reedició omple de felicitat als seus autors que veuen com la cuina feta a Formentera va adquirint cada vegada més interès. «És un orgull perquè mai havíem pensat que es pogués reeditar ni que s’esgotés la primera tirada de llibres que vàrem fer, estam contents d’aquesta reedició i esperam que no sigui la darrera», va explicar ahir Artur Portes.

Durant la presentació del llibre els autors van explicar l’estudi que varen fer per tal de recuperar totes les receptes de la cuina tradicional de Formentera, uns plats elaborats amb productes locals però d’una gran qualitat. «La cuina de Formentera és una cuina molt rica, hi ha molt bon peix, molt bona carn, és una cuina que era de subsistència amb productes locals i amb la mateixa riquesa que la cuina de la resta de les illes i de la Mediterrània en general», va afegir Artur Portes

Presentaciói del llibre La cuina de Formentera

Un llibre útil, senzill i pràctic

Publicidad

La cuina de Formentera neix com un encàrrec de l’Institut d’Estudis Baleàrics i és el primer llibre de cuina local que s’ha fet a l’illa. Els seus autors afirmen que és un llibre molt pràctic, d’una gran utilitat i un element necessari per a tenir dins la cuina.

La cuina de Formentera, de fet, va més enllà del simple receptari i darrere de cada recepta hi ha un treball d’investigació història i una elaboració culinària també digna de destacar. «És com un tractat de cuina, no és simplement un receptari, i a la vegada les receptes són molt pràctiques, molt senzilles i és una manera de què la gent pugui tenir aquest llibre dins la seva cuina i poder-les aplicar», conclou Artur Portes.

Publicidad