Formentera es manifesta contra els robatoris

Prop de tres-centes persones s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de la Constitució de Sant Francesc com a protesta per l'onada de robatoris que està patint l'illa durant els darrers mesos. Els manifestants han reclamat mesures per millorar la seguretat a l'illa

2917
Els manifestants han reclamat més seguretat ciutadana
Publicidad

Els ciutadans de Formentera han sortit aquesta tarda al carrer per denunciar públicament l’onada de robatoris que ve patint l’illa en els darrers mesos i que s’ha accentuat sobretot en els darrers dies. Mitjançant pancartes amb lemes com “Prou robatoris, prou incendis, més seguretat”, “La seguretat ciutadana és un dret”, “Més eficàcia policial” i diferents proclames els manifestants han exigit a les institucions una major seguretat per acabar amb aquests fets delictius que estan succeint a l’illa de manera reiterada.

La gent ha fet servir pancartes per reclamar més vigilància policial i una major seguretat

Durant les darreres dues setmanes s’han produït a Formentera devers una desena de robatoris a cases disseminades de l’illa. En tots els casos els lladres han aprofitat l’absència dels propietaris per entrar dins l’habitatge forçant el tancament i aprofitar després per robar objectes de valor com joies, rellotges o diners en metàl•lic. En la majoria dels casos han estat robatoris o intents de robatoris, ja que el passat cap de setmana una de les propietàries de l’habitatge on intentaven robar va sorprendre el lladre que va fugir tot just després.

Unes tres-centes persones han sortit al carrer per reclamar més seguretat a l’illa

Alguns d’aquests actes delictius han anat més enllà. Aquest és el cas del robatori i posterior incendi d’una casa a Cala Embaster, el passat 29 de novembre. En aquesta ocasió els lladres van accedir a l’habitatge, possiblement per robar en el seu interior, i després el van cremar.

Publicidad
Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com
Els manifestants volen que no es cometin a l’illa més actes delictius

De moment encara es desconeixen els autors materials d’aquests delictes ni tampoc es coneix l’autoria d’altres incidents que s’han produït a l’illa en els darrers mesos com la crema de garatges i magatzems, l’incendi de cotxes o els tres incendis forestals que van cremar prop de trenta hectàrees de bosc a Cala Saona.

Publicidad