El Formentera torna a tocar el cel del futbol

La S.D.Formentera repeteix la gesta de la temporada anterior contra el Sevilla i es tornarà a enfrontar a un equip de Primera Divisió que jugui Champions o Europa League. Una classificació que aconsegueix després d'una remuntada èpica contra la U.D.Logronyès. El conjunt de Tito García Sanjuán perdía 0-2 a falta 8 minuts pel final del partit i aconsegueix una victòria per 4 a 3 en la pròrroga jugant amb 10 homes

La Societat Deportiva Formentera ha tornat a escriure una altra pàgina en la història del futbol. Ahir a la nit va aconseguir una victòria d’infart per 4 a 3 contra un Logronyès que es va avançar en el marcador amb dos gols (0-2), aconseguits per Aguilar al minut 52 i Marcos al 71. A pesar que l’equip de Tito García Sanjuán va ser el clar dominador del partit, el Logroñés va saber aprofitar les poques ocasions que va tenir sobre la porteria de Marcos Contreras.

El partit no s’havia presentat fàcil pels locals. Havien sortit al camp amb molt de ritme, però una lesió del migcampista Álvaro va canviar el guió de l’encontre. Sanjuán, es va veure obligat a fer un canvi forçat al minut 21, i va donar entrada a Quesada, que va realitzar un partit excel·lent.

Els minuts passaven i el Formentera es veia impotent de cara a porteria. Va gaudir de repetides ocasions per igualar el marcador, però la falta d’encert i els erros en el darrer centre varen arribar a inquietar els jugadors formenterers. Una inquietud que no va ser suficient per frenar les ganes d’aconseguir el premi de passar a la següent ronda.

Amb la motivació personal de la plantilla i de l’afició, que va acompanyar l’equip en tot moment, es va arribar al minut 82. Va ser el moment clau del partit. Bruno Vinicius es va estrenar com a golejador enviant al fons de la xarxa una pilota dividida dins l’àrea petita del Logronyès (1-2).

El mateix Bruno es va lesionar en una jugada desafortunada al minut 86 i va haver de sortir del camp, deixant l’equip amb 10 jugadors. En aquell moment García Sanjuán ja havia realitzat els tres canvis, amb la substitució de Javi Rosa Rosa per Riera al minut 60, i Garmendia per Gabri al 74. Uns canvis que varen revulsius pel conjunt formenterer.

Tot i la inferioritat numèrica, el gol de Bruno animava encara més les esperances d’un club i una tota una illa a lluitar fins al final. Tant va ser així, que al minut 87 Kingsley Fobi empatava el partit (2-2) amb un xut potent des de la frontal de l’àrea del Logronyès, que es va intrudir dins la porteria després de rebotar lleument en un defensa rival.

S’aconseguia així un empat d’or que permetia seguir lluitant per la victòria al llarg de la pròrroga. Cap dels dos equips volia arribar a la temuda tanda de penals i així es va traduir en els 30 minuts extres de temps. El Formentera amb 10 jugadors i el Logronyès amb 11, varen sortir al camp amb la mateixa força i motivació que des del primer minut. El cansament només es feia notar en la quantitat de jugadors que varen haver de rebre ajuda davant els tirons constants.

Només havien passat 4 minuts (94′) de l’inici de la pròrroga quan Dailos aprofita una centrada a l’espai de Riera per marcar el 3 a 2, amb un xut des del costat dret dirigit al pal llarg.

El públic embogia amb el que estava vivint al Municipal de Formentera. Una alegria, però, que es va veure tallada de cop. L’àrbitre del partit, Rubén Ávalos Barrera, va xiular un penal de Samu sobre un jugador visitant que va ser molt discutit per l’afició. Fins aquell moment el col·legiat estava bordant la seva actuació, però amb aquella decisió arbitral es va posar en contra els aficionats.

El jugador de l’equip de La Rioja, Muneta, va transformar la pena màxima i va aconseguir empatar el partit 3-3 al minut 102.

Els jugadors del Formentera no es varen fer enrere i una vegada més tiraren d’èpica, tot i ser 10 homes sobre la gespa. Gabri, es va inventar un xut des de la frontal de l’àrea amb la cama esquerra que va sorprendre el porter logronyès, significant el 4-3 definitiu.

Va ser el punt més alt del clímax que es vivia al Municipal. Quan tothom es veia en una cinquena tanda de penals en Copa del Rei, la perseverança de l’equip local va donar una nova alegria a la seva afició fidel, que tornarà a gaudir d’un equip de Primera Divisió a Formentera.

La classificació a setzens de final de La Copa aconseguida pels homes de Tito García Sanjuán fa creixa encara més la llegenda de la Societat Deportiva Formentera en el món del futbol nacional, i especialment de la Copa del Rei, amb la qual s’està formant una relació molt especial.

Celebració

Una vegada va finalitzar el partit, tota la plantilla del Formentera es va quedar al camp celebrant la classificació amb els aficionats que varen saltar sobre el terreny de joc. Molts dels protagonsites ateneren els mitjans de comunicació que acudiren a l’eliminatòria de La Copa.

Posteriorment va tocar la celebració privada dels jugadors al vestidor, amb el vídeo habitual de Javi Rosa inundant les xarxes socials. A la nit, la celebració va continuar i l’equip, amb el cos tècnic inclòs, va anar a seguir la festa al Blue Bar.

Ficha Tècnica:

S.D.Formentera: Marcos, Fobi, Bonilla, Javi Rosa (Riera 60′), Samu San José, Liñan, Dailos, Álvaro (Quesada 21′), Juan Antonio, Garmendia (Gabri 74′) i Bruno (lesionat 86′).

U.D.Logronyès: Fermín, Santos (Caneda 74′), Paredes, Ramiro, Zubiri, César Remón, Germán (Muneta 63′), Carles, Marcos, Carlos i Aguilar.

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera (Comitè català)

Assistents: Julián Villaseñor Juilán i Rubén Serra Sanz (Comitè catlà)

Formentera 4 – 3 UD Logroñés

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here