L’Hospital de Formentera adquireix un nou ecògraf

L'Hospital de Formentera disposa amb aquesta adquisició de tres ecògrafs: un ecocardiògraf per a Cardiologia, un ecògraf ginecològic i el nou ecògraf multidisciplinari per a Urgències, Medicina Interna, Urologia i Endocrí. La incorporació d'aquest model d'ecògraf permetrà reduir trasllats a l'Hospital Can Misses, ja que es podran realitzar algunes proves diagnòstiques a l'illa que fins ara no es podien realitzar

1666
Publicidad

L’Hospital de Formentera ha adquirit un nou ecògraf multidisciplinari que donarà servei a les àrees que realitzen ecografies de l’atenció hospitalària: Urgències, Ginecologia, Cardiologia, Medicina Interna, Urologia i Endocrinologia. El nou ecògraf és un model Philipps HD5 Digital Doppler Color que disposa de quatre sondes: transvaginal, abdominal, lineal i sectorial.

El Dr. Iván Ábrego amb el nou ecògraf

Es tracta d’un ecògraf amb una avançada tecnologia que li permet futures actualitzacions i ampliacions que garanteixen la seva vigència tecnològica. Disposa d’un Sistema Digital de generació de feixos d’ultrasons amb 1.024 canals per a emissió i recepció. Posseeix una estació de treball integrada per a captura, revisió, processament, mesurament, càlculs, emmagatzematge, arxiu, impressió i transferència d’imatges i formes d’ona, amb una pantalla plana color de 15″ d’alta resolució. L’aparell se suporta sobre un braç articulat que permet el posicionament mitjançant rotació i inclinació, i està situat sobre un carro de transport mòbil mitjançant rodes de baixa resistència amb gir de 360º, triades per facilitar el moviment del sistema sense amb prou feines esforç, amb possibilitat de bloqueig de gir i fre.

Amb aquesta nova adquisició, l’Hospital de Formentera renova la tecnologia per a la realització d’ecografies, ja que a l’inici de l’any va substituir l’ecògraf ginecològic que utilitza el Servei de Ginecologia i que compta amb tres sondes ginecològica, abdominal i doppler.

Publicidad

Actualment disposa de tres ecògrafs, el nou ecògraf multidisciplinari, que substitueix a l’ecògraf portàtil LogikBook Pro que donava servei a Urgències, Urologia, Endocrí, Medicina Interna, un ecocardiògraf per al Servei de Cardiologia, amb sonda sectorial, i l’ecògraf ginecològic.

 

L’Hospital de Formentera ha realitzat 1.274 ecografies en 2017

L’Hospital de Formentera ha realitzat des de principi d’any un total d’1.274 ecografies. L’adquisició del nou ecògraf permetrà augmentar un 15% l’activitat d’ecografies, principalment en el servei d’Urgències.

Per àrees, són les ecografies ginecològiques les que ocupen el primer lloc dins del volum global amb 485 ecografies en els primers set mesos de 2017, que suposen el 38,1% del total, seguides de les ecografies urològiques, 425 des de gener a juliol d’aquest any, que han resultat el 33,3% del gruix de l’activitat d’ecografies, a continuació Cardiologia i Medicina Interna amb 91 i 90 ressons respectivament i una incidència del 7,15% en el conjunt de proves, el servei d’Urgències ha necessitat realitzar 122 ecografies, és a dir un 9,5% del total de proves des de principi d’any, i finalment Endocrinologia amb un 4,8% del total ha efectuat 61 ecografies.

Per al director de l’Hospital de Formentera, Antonio Sanz, «amb aquesta última adquisició hem aconseguit renovar la tecnologia per a la realització d’ecografies i tenim cobertes amb equipament d’última generació les àrees de Cardiologia, Ginecologia i Obstetrícia, Urologia, Medicina Interna, Endocrinologia i Urgències amb tres ecògrafs convenientment equipats per oferir una atenció de qualitat als pacients de Formentera».

Helicòpter de l’IB-Salut

Reducció de trasllats

La incorporació d’aquest model d’ecògraf permetrà reduir trasllats a l’Hospital Can Misses, ja que permetrà realitzar algunes proves diagnòstiques que fins al moment no es podien realitzar. El Dr. Iván Ábrego, facultatiu del servei d’Urgències de l’Hospital de Formentera destaca «la capacitat més gran resolutiva per al servei d’Urgències, ja que permetrà augmentar la nostra capacitat diagnòstica en certes patologies com la trombosi venosa profunda, en patologia abdominal davant la sospita de còlic biliar o litiasis biliar i també en casos de pericarditis, davant un possible vessament pericardíac o líquid en la cavitat abdominal».

Publicidad