Busseig entre praderies de posidònia per celebrar el dia mundial del Medi Ambient

Els boixos i boixes del centre escolar de La Mola són els primers a gaudir de l'activitat al Parc Natural, coincidint amb el Dia mundial del Medi Ambient. Les properes excursions amb els alumnes seran els dies 8, 9 i 12 de juny. En total hi participaran 120 estudiants. Aquesta activitat forma part de la campanya "Save Posidonia Project", impulsada pel Consell de Formentera, que pretén divulgar la importància de la Posidònia

Escolars participants de l'activitat al Parc Natural. Foto: Premsa CIF

Els alumnes del centre escolar del Pilar de La Mola han estat els primers en submergir-se dins els fons marins per conèixer els valors de la posidònia i la riquesa natural del nostre mar. Coincidint amb el dia mundial del Medi Ambient, 5 de Juny, Formentera ha donat inici a una activitat que portarà a 120 alumnes de tots els centres educatius a fer snorkel al Parc Natural de Ses Salines.

A part del buceig, els joves també coneixeran el segon capítol de la col·lecció «Els secrets i les aventures de Posi», titulat «El primer viatge», i que continua la col·lecció iniciada l’any passat amb el primer capítol «Posi té un do», de la mateixa col·lecció. Aquesta activitat la realitzen els professionals del centre de buceig Vell Marí, amb el finançament de La Fundació La Caixa (2.635€), i del Consell de Formentera, (1.700€), i una aportació per alumne de 3€. Cada alumne s’emportarà a casa un exemplar del conte

Les properes excursions amb els alumnes seran els dies 8, 9 i 12 de juny. Aquesta activitat forma part de la campanya «Save Posidonia Project», impulsada pel Consell de Formentera, que pretén divulgar la importància de la Posidònia, una espècie marina declarada Patrimoni de la Humanitat que veu amenaçada pel fondeig inadequat d’embarcacions, els vessaments d’aigües no depurades i el canvi climàtic, entre d’altres.

Visita a la zona reforestada d’Espalmador

Així mateix s’ha organitzat una excursió a Espalmador per visitar la zona reforestada per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears després del foc provocat l’any passat per una bengala llançada des d’una embarcació.

L’excursió està oberta a tots els públics i es realitzarà el proper diumenge dia 11de juny, amb sortida des del moll de Ponent del Port de La Savina (al costat de l’estació marítima) d’on surt la Barca Bahia, que col·labora amb els transport de tots els que vulguin gaudir d’unes hores a l’illa.

La sortida serà a les 11.45 hores i la tornada a les 16.15, amb arribada a la Savina a les 17.00 hores. A mes els organitzadors del Festival Que Celeste realitzaran una activitat explicant les amenaces dels fems de la mar acabant amb una petita neteja de la platja. Els interessats es poden apuntar personalment a l’àrea de Medi ambient, a Sant Ferran, per telèfon (971321210) o per correu electrònic (mediambient@conselldeformentera.cat).

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here