El temporal de diumenge a la nit provoca diversos desperfectes a Formentera

El temporal de diumenge a la nit causa diversos desperfectes, especialment, al nord de l'illa. Les ratxes de vent més fortes es varen produir durant mitja hora, de les 23:30 a 24:00, i es varen enregistrar vents que superaren els 100 km/h

Caseta de socorristes de ses Illetes trabucada. Foto: Jonhatan Lima

El temporal que va afectar la nit de diumenge ha deixat mostres visibles arreu de l’illa, sobretot, a la part nord de Formentera. Les ratxes de vent més fortes es varen produir en un lapse de temps de només mitja hora, de les 23:30h a les 24:00. Per això, la tempesta va agafar per sorpresa a molts residents i turistes. Susana Urkola, venedora al passeig d’Es Pujols, ha declarat a Formentera Avui que l’envelat de la seva paradeta “va volar uns quants metres i varen ser els cambrers i personal de la cuina del restaurant s’Avaradero els que varen el varen poder aturar”. Assegura que així com ella, altres venedors el va sorprendre la tormenta, però, varen poder “agafar a temps els seus envelats perquè no volessin”

Paradetes del mercat de La Savina destrossades pel temporal

Els desperfectes més visibles s’han produït al mercat de La Savina. Allí, les quatre primeres paradetes varen quedar completament destrossades per les fortes ratxes de vent. Una testimoni dels fets, Doris Díaz, del Bar Mar i Vent, ha explicat al nostre diari digital que “els para-sols de les paradetes volaven, literalment. El fort vent va tirar les estructures de fusta a terra i ho va deixar tot destrossat”. “Les terrasses de les cafeteries i restaurants varen posar en refugi de seguida les cadires i les taules per tal que no volessin pel passeig”, ens comenta Doris Díaz.

Paradetes del mercat de La Savina destrossades pel temporal

Encara a La Savina, un testimoni, que es trobava dintre del seu vaixell amarrat al Port, ha explicat que va veure “un veler que va estar molt a prop de xocar contra l’espigó del Port. Aquesta persona va enregistrar fins a 44 nusos (81,48 km/h) de vent dintre de la zona portuària. Altres persones han explicat a Formentera avui que varen arribar a enregistrar fins a 55 nusos (101,8 km/h) a fora del port.

Vaixell que ha set remolcat fins el Port de La Savina. Havia embarrancat a Sa Sequi a causa del temporal

Aquestes ratxes fortes de vent també varen provocar que un veler d’uns 10 metres d’eslora embarranqués a la zona de Sa Sequi, i que a primera hora d’aquest matí ja l’havia retirat una empresa nàutica. També altres petits iots han quedat varats a la vorera de s’Estany des Peix.

A la platja de ses Illetes, la caseta dels socorristes, també va patir desperfectes.

Caseta de socorristes de ses Illetes trabucada. Foto: Jonhatan Lima

El vent la va tirar contra les dunes i la va trabucar completament, el que ha implicat que els serveix tècnics del Consell Insular hagin hagut d’acudir a algunes d’aquestes incidències.

Afortunadament, tot ha quedat en anècdota i no s’han hagut de lamentar cap dany personal, només destrosses materials.

Les fortes ratxes de vent varen anar acompanyades de pluja, que no varen ser tant inteses. Les dades enregistrades varien entre 5 i 7 litres per metre quadrat en diferents punts de Formentera.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here