Formentera celebra el Sant Jordi recordant a “Gabrielet”

Presentacions de llibres, actuacions musicals i xerrades omplen d'activitats el mes d'abril per commemorar Sant Jordi

650
Paradeta de venda de llibres a la plaça de Sant Francesc
Publicidad

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació i Cultura, recorda que aquesta setmana tenen lloc els actes centrals de la diada de Sant Jordi que se celebra el pròxim diumenge 23 d’abril. Durant el matí de diumenge es posaran paradetes de llibres de diverses associacions de l’àmbit cultural de l’illa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà per altres baixes del fons de la biblioteca.

Centenari del naixement d’en “Gabrielet”
A les 12.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es celebrarà el lliurament de premis de la XVIII edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Amb la divuitena edició d’aquest concurs es vol mantenir viva la memòria d’aquests personatges que ens han deixat un gran llegat artístic per una part i documental del fons de la Biblioteca Internacional de Formentera per l’altra. Arran de la celebració del centenari del naixement de l’artista, dibuixant i ceramista Antoni Tur “Grabrielet”, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versen sobre la següent temàtica: “L’art m’envolta”.

Presentació de llibre
Avui mateix a les 20.00h l’Obra Cultura Balear organitza la presentació del llibre Aurora Picornell (1912-1937): de la història al símbol, de David Guinard a càrrec d’Artur Parron. L’acte tendrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Publicidad

La presentació del llibre 14 vermuts, prevista per avui a les 18.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez ha quedat posposada. Pròximament es farà pública la nova data de la trobada que també inclou una posterior xerrada i debat amb l’autora, Núria Naval

Concert d’Uc
I un dels plats forts d’aquesta festa tindrà lloc demà divendres a partir de les 20.00h a la Casa del Poble de la Mola, on el mític grup pitiús Uc farà un repàs dels seus èxits. El concert ha estat organitzat per Espai F_ i compta amb el suport d’Illenc.
Xerrada, espectacle infantil i documental
Les activitats continuaran dilluns 24 d’abril amb la xerrada sobre el poemari Els avisos, de Bartomeu Ribes, a càrrec de l’autor i de M. Teresa Ferrrer i Joan Ferrer. L’acte, organitzat per l’Obra Cultural de Formentera, tendrà lloc a les 20.00 hores a la Biblioteca Marià Villangómez
I el divendres 28, a les 18.00 hores, de nou els més petits podran gaudir del contacontes “Contes Salvatges” a càrrec de Cristina Garcia a la Biblioteca Marià Villangómez.
El mateix divendres a les 20.30 hores a la Casa del Poble de la Mola Miquel Brunet presenta el seu documental Ferments. Un acte que forma part de la Primavera de Cultural, organitzada per l’OCBF.

Imarantia, fi de festa
I per concloure les activitats de Sant Jordi, dissabte 29 d’abril a els 21.00 hores Imarantia en concert a la Casa del Poble de la Mola.

Publicidad