Les Illes Balears han rebut 1.300 milions d’euros en la primera fase del pla de recuperació Next Generation

El senador d’Eivissa i Formentera pregunta al ministre d'Economia per les inversions en marxa a les nostres illes

168
senador Juanjo Ferrer
El senador Juanjo Ferrer en la Cámara Alta
Publicidad
Compartir

Les Illes Balears han rebut un total de 1.313 milions d’euros en la primera fase del pla recuperació amb fons europeus Next Generation, una part dels quals s’han destinat a Eivissa i Formentera. D’aquests, 1.050 milions s’estan executant a través del Govern de les Illes Balears i 263 milions a través del Govern de l’Estat, amb les diferents línies pla.

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, va detallar les inversions a petició del senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, en la primera sessió de preguntes al Govern de l’Estat que ha tengut lloc en el Senat en aquesta legislatura. Ferrer va demanar per les inversions amb fons europeus a Eivissa i Formentera, que ha valorat com a «molt positives, en incidir en els principals reptes que hem d’assumir en aquests moments».

Es tracta de fons europeus per executar programes relacionats amb l’habitatge social, la transformació del model turístic, plans de sostenibilitat o de mobilitat sostenible. Aquests projectes han estat aprovats pel Govern de l’Estat, que aposta de forma clara per destinar els sous als problemes més greus que pateixen les nostres illes: la falta d’habitatge, el deteriorament mediambiental i la transformació turística.

Publicidad

El ministre va donar a conèixer les dades de les inversions Next Generation per al conjunt de les Illes Balears, remarcant que «aquest pla de recuperació dona un paper protagonista a la cogovernança i al rol que han de jugar les diferents administracions locals». A més a més, va anunciar que la segona fase del pla de recuperació Next Generation preveu un fons de resiliència autonòmica dotat amb 20.000 milions d’euros.

Carlos Cuerpo va posar exemples concrets de projectes aprovats a Eivissa i Formentera i que s’executen a través de les diferents administracions públiques, com són 12 milions d’euros per a creació d’habitatge social, amb el finançament 60 pisos de protecció oficial a la ciutat d’Eivissa (promoció d’Isidor Macabich) o 2 milions d’euros a la rehabilitació de barris també a la capital de l’illa.

Pel que fa a la millora de la mobilitat, un dels altres objectius prioritaris per a la Unió Europea, s’han destinat de 2 milions d’euros a mobilitat sostenible. A Eivissa també s’han destinat 6 milions d’euros per a la transformació del model turístic, entre altres inversions a través del Pla de Recuperació.

En el cas de Formentera, s’ha aprovat 2 milions d’euros per a plans de sostenibilitat turística i 1 milió d’euros per a l’optimització d’aigües regeneradores. També s’han destinat 3 milions d’euros per a la xarxa d’escoles públiques d’Eivissa i Formentera, amb noves places al primer cicle d’Educació Infantil, segons va detallar el ministre a pregunta del senador en la primera sessió de preguntes al Govern d’Estat que ha tengut lloc al Senat en la present legislatura.

Publicidad