El senador d’Eivissa i Formentera acusa el PP de trencar la convivència a les Illes

Juanjo Ferrer vota en contra de la modificació del reglament del Senat per dilatar la Llei d'Amnistia

150
senador Juanjo Ferrer
El senador Juanjo Ferrer durante su intervención en la Cámara Alta
Publicidad
Compartir

El senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, ha criticat avui durament la Reforma del Reglament del Senat que el Partit Popular ha imposat, aprofitant la seua majoria de la Cambra Alta, per dilatar la Llei d’Amnistia i a la qual ha votat en contra.

En la seua intervenció, Ferrer ha denunciat l’ús partidista que fan els populars del Senat. «Vostès utilitzen aquesta cambra, que hauria de ser un lloc de trobada i representació dels diferents territoris de l’Estat, per anar en contra de la convivència en un d’ells», ha dit.

El senador s’ha referit a la manifestació organitzada pel PP diumenge passat a Palma, a on els participants van escridassar l’expresident del Parlament de les Illes Balears, Pere Rotger, per intervenir en català. Així, ha lamentat profundament que qui fou una de les màximes autoritats de les nostres illes hagi de ser atacat per utilitzar la seua llengua. Un clar exemple del clima de crispació que el PP està estenent a tot l’Estat, esperonat per l’extrema dreta de Vox i amb la participació de grupuscles ultres i neonazis.

Publicidad

El representant d’Eivissa i Formentera al Senat ha volgut contraposar aquestes manifestacions a les tres grans mobilitzacions històriques que han viscut les nostres illes en les darreres dècades: «Als anys 80, quan els antecessors del PP volien urbanitzar s’Estany des Peix a Formentera; als anys 90, quan van intentar urbanitzar Cala d’Hort, que avui en dia és Parc Natural, i fer un camp de golf. I als 2000, en contra de les autopistes, que varen crear una cicatriu que avui dia encara perdura en la societat eivissenca. Aquests són els motius pels quals sortim al carrer», ha recordat.

Ferrer ha defensat la constitucionalitat de la Llei d’Amnistia i ha fet una aposta per la convivència enfront de la dreta i l’extrema dreta, que representen a «una Espanya que ens rebutja els que som diferents, els que pensem o parlem d’una altra manera. Una Espanya que mira cap al passat, una Espanya en blanc i negre», ha dit.

En contraposició, el senador ha remarcat que creu en una Espanya «que mira cap al futur, que és diversa i tolerant». «Com a senador d’Eivissa i Formentera és el meu deure de defensar la veu de la meua terra, de les meues illes». I ha acabat citant Marià Villangómez: «Vull escoltar-hi aquest parlar que arriba de molt antic als llavis de la gent».

Publicidad