Dones grans, dones en majúscules

Artículo de Opinión de la presidenta y consellera de Igualdad del Consell de Formentera, Ana Juan

1063
La presidenta del Consell de Formentera y consellera de Igualdad, Ana Juan
La presidenta del Consell de Formentera y consellera de Igualdad, Ana Juan
Publicidad
Compartir

Diumenge passat visquérem un emotiu d’Homenatge a les Dones Grans, un acte que Espai Dones de Formentera ha recuperat després de tres anys cancel·lat per la pandèmia. Va ser un esdeveniment humil i senzill, que va tenir com a protagonistes les dones nascudes els anys 1936 i 1937.

Avui, en el Dia Internacional de les Dones, vull fer un agraïment especial a totes aquestes dones, que durant molts d’anys varen estar invisibilitzades per nosaltres mateixos, però que amb la seva feina i dedicació han contribuït a fer de la nostra illa una societat que estima i té cura dels seus majors, que no oblida les seves arrels i ni d’on venim. Un dia com avui és molt important remarcar el paper fonamental d’una generació de dones que ens han transmès l’estima per la nostra terra. Gràcies a elles som el que som.

I són elles, amb el seu exemple, que ens han d’enfortir i fer avançar en el camí cap a la igualtat. Si miram enrere, en les darreres dècades hem vist un rellevant progrés en drets de les dones, un camí marcat per les polítiques públiques impulsades per governs progressistes i que, malauradament, ha tengut i té molts obstacles. Amenaces que venen de veus radicals, de partits i veus que fins i tot atempten contra el nostre ben lluitat dret a decidir sobre nosaltres mateixes.

Publicidad

Sabem el camí que hem de seguir, i aquest camí exigeix legislar, educar i conscienciar homes i dones, que la societat no pot cedir davant d’aquestes amenaces, que mereixem les mateixes oportunitats, que volem seguir avançant en drets i no perdre’ls. Les persones amb responsabilitat política tenim el deure de liderar aquestes accions i de protegir, prevenir i acompanyar les dones en els avanços socials. Les nostres dones grans ens varen mostrar el caràcter per fer-ho i nosaltres agafam el seu relleu per demostrar que podem. I és clar que podem.

Publicidad