Alejandra Ferrer demana al Govern que ajudi a Formentera a reordenar el seu port i a regular el fondeig a tot el seu litoral

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, han visitat avui el nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera

215
Reunió presidentes Foto: CIF
Publicidad

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta del Govern balear,
Francina Armengol, s’han reunit avui a Formentera per parlar sobre els catorze projectes de legislatura referents a l’illa i consensuats a l’any 2015, segons informen des del Consell en una nota de premsa.  A la trobada també hi han assistit la vicepresidenta Ana Juan i el conseller de Mobilitat i Territori, Rafael González.

Alejandra Ferrer ha fet una valoració positiva perquè ha assegurat que “dels catorze projectes, n’hi ha set que ja s’han posat en marxa, com ara la bassa de reg, els nous centres educatius de Sant Ferran, l’arribada del tercer cable a l’estació elèctrica des Ca Marí, el Centre Integral d’Atenció a Persones Majors (l’edificació està finalitzada i s’està treballant amb la construcció del vial d’entrada i les feines de mobiliari i reglaments d’usos), també la transferència de la promoció turística i el projecte formentera.eco”.

Tot i això, la presidenta de Formentera ha afegit que queden projectes pendents que són de
cabdal importància. “La preocupació a la nostra illa aquests últims dos estius respecte al
creixement del sector nàutic i a la necessitat de protecció marítima, ha estat un dels temes centrals de la reunió”, segons Alejandra Ferrer.

Publicidad

Pel que fa a la protecció marítima, Alejandra Ferrer ha explicat que, gràcies al projecte Save Posidonia Project i els projectes pels quals s’aconsegueix finançament, “a Formentera disposam d’informació sobre la situació de la posidònia i del medi marítim, una informació important per poder avançar i protegir l’entorn, i que podria servir a la resta d’illes”.

Reordenació del port

D’altra banda, la responsable de Formentera ha traslladat a Armengol altres temes com la necessitat de reordenar el port i aconseguir regular el nombre de freqüències de la línia
marítima, que en temporada alta són entre 140 o 160 freqüències diàries que genera una situació insostenible en una línia que creua un Parc Natural. També  s’ha tractat la necessitat de crear amarraments socials i de trobar llocs per als comercials del port o la necessitat de crear una marina seca.

Alejandra Ferrer ha defensat que “s’han d’adaptar les activitats que venen de fora al nostre
port i no el nostre port a aquestes activitats”. En aquest sentit, també ha fet referència a la
necessitat de regular la capacitat del nostre port pel que fa a l’arribada de persones i de vehicles, tant pel que fa les excursions d’un dia, com a les embarcacions de cabotatge que transporten un gran nombre de vehicles.

Una vegada més, des de Formentera s’ha demanat el desenvolupament del decret de transport marítim, molt important perquè en paraules de la presidenta “garantirà que els horaris de les connexions entre Eivissa i Formentera responguin a les necessitats i els drets dels ciutadans i ciutadanes de Formentera”.

Regulació dels fondejos

Pel que fa a la necessitat de protecció marítima de Formentera, i tenint en compte la creixent presència d’embarcacions, Alejandra Ferrer ha insistit en la necessitat d’una “regulació de fondejos a tot el litoral de l’illa que s’adapti a la capacitat de càrrega de la nostra costa”.

Amb aquestes mesures la presidenta insular espera conservar els atractius turístics de Formentera però també la seva vessant tradicional, així com que la gent de l’illa també pugui gaudir de Formentera. Per últim, Alejandra Ferrer ha demanat a Armengol que el seu govern sigui “la figura que organitzi i coordini” les diferents administracions, APB, Capitania Marítima, Demarcació de Costes, conselleries de Medi Ambient i de Mobilitat del Govern i els responsables de nivell ministerial, perquè tots aquests projectes pendents, i dels que depenen el futur sostenible de Formentera, es puguin dur endavant.

A la trobada, les dues presidentes han destacat la feina i coordinació que hi ha hagut entre
ambdues institucions des de l’inici de la legislatura.

Visita a la nova escola i escoleta de Sant Ferran

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada de la presidenta
del Govern, Francina Armengol, i del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí
March, han visitat avui el nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de
Sant Ferran de Formentera. A l’acte han assistit també la delegada d’Educació a Eivissa i
Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres,
Antoni Morante i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del
centre.

La presidenta Alejandra Ferrer ha celebrat l’obertura de la nova escola i l’escoleta de Sant
Ferran, «unes infraestructures àmpliament demandades per la ciutadania de l»illa. A més,
ha agraït la col·laboració de l’AMIPA del col·legi i «la immensa paciència que han tengut
aquest temps», així com l»enfeinada desenvolupada per l»equip directiu i docents del
centre. També, la presidenta ha destacat l»obertura de l»escoleta, «una aposta d’aquest
Consell per garantir l’educació de 0-3 anys de qualitat, pel que fa a equipaments i recursos
humans».

D’altra banda, Francina Armengol ha assenyalat que “ha set un dia molt important per a
l’illa de Formentera” i ha agraït també “la paciència tenguda per aquesta llarga espera
d’una escola molt demandada i que fa realitat un somni per continuar avançant en les
polítiques educatives que desenvolupa el Govern balear”.

Visita Escola Sant Ferran Foto: CIF

Un nou centre d’educació infantil i Primària de gairebé 7 milions d’euros

Amb un pressupost de 6.708.234€ el projecte del nou col·legi i de l’escoleta s’ha convertit
en un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats
per a Educació Primària (6 a 12 anys) amb una capacitat total de 450 alumnes.

El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de l’escoleta municipal que compta amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys). Actualment el CEIP de Sant Ferran compta amb 328 alumnes i 30,5 professors.

L’edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on
s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’;escoleta que
poden fer-se servir d’aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d’actes
vinculades al carrer.

 

 

Publicidad