Maria Teresa Ferrer presenta el seu primer poemari

L'espera de la letargia és el primer poemari de Maria Teresa Ferrer. L'obra, editada per Finis Africae recull 33 poemes ambientats a Formentera

1324
Maria Teresa Ferrer presenta el poemari L'espera de la letargia
Publicidad

La poetessa de Formentera, Maria Teresa Ferrer, va presentar ahir de tarda a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc el seu primer llibre de poemes titulat L’espera de la letargia, un recull de poesia que l’autora va escriure entre l’any 2012 i el 2016. En aquesta presentació l’autora va estar acompanyada pels poetes Joan Ferrer i Esteve Portas i també per l’editor del llibre Andreu Carles López.

L’espera de la letargia, segons afirma l’autora, explica un l’espai temporal, «l’espera abans d’arribar al declivi definitiu, al terme aquest de letargia».

Maria Teresa Ferrer acompanyada de Joan Ferrer i Esteve Portas i Andreu Carles López

El poemari consta de 33 poemes i està estructurat en dues parts, una primera part titulada Instants de silenci i que és, en paraules de l’autora, «un intent de revertir la realitat que ens envolta». Aquesta primera part contempla diferents temes com el desamor, el desencant però sempre hi ha en els poemes una agredolça esperança.

Publicidad

La segona part del llibre es titula La letargia i en aquesta part, segons explica l’autora, el poemari agafa un to més pessimista amb un declivi ja més evident però també hi tenen cabuda certes pinzellades de crítica social. «En aquesta part hi ha per exemple el poema titulat Darrer Viatge que ve a ser com el declivi de la humanitat i durant aquesta segona part, faig una reflexió profunda sobre molts temes d’àmbit social com poden ser la destrucció del territori, hi ha un poema dedicat a aquells que encara jeuen a alguna de les nostres fosses comunes, n’hi ha un que està dedicat als refugiats sirians i, per a mi, és la part central del llibre i té un àmbit molt més crític».

Un llibre amb gust a Formentera

L’autora afirma que el poemari està ambientat a Formentera tot i que, segons explica Maria Teresa Ferrer, el nom de Formentera no apareix en cap moment del llibre. L’essència de l’illa es percep amb un llenguatge molt formenterer i amb termes de la mar, del camp i molt propis de l’illa. «És un llibre que, com molt bé diu el pròleg, té Formentera des de les tapes fins a l’interior. Es respira Formentera per tot arreu i està sempre com a rerefons. En el llibre no fa falta que es digui que estic parlant de Formentera perquè jo visc a Formentera i la sent i aquest és una mica el sentit d’aquest poemari», concloure Maria Teresa Ferrer.

La portada del poemari és de la pintora local Maribell Escandell, està editat per l’editorial Finis Africae i el pròleg és del poeta de Barcelona, Josep Anton Soldevila.

L’espera de la letargia es pot adquirir a les llibreries Alpe i Tur Ferrer de Sant Francesc. Aquest poemari també es pot adquirir a Eivissa i també a Barcelona on ja s’han fet les presentacions. A finals d’aquest mes d’abril el poemari està previst que es presenti a Dénia i durant l’estiu està previst que es presenti a Palma i a Menorca i més endavant es presentarà també a València.

Publicidad