Formentera ofereix un curs d’acolliment lingüístic per a alumes nouvinguts

El nou curs d'acolliment lingüístic està pensat per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut i el període d’inscripcions s'obre demà divendres 05 d'octubre

703
Presentació del Curs d' acolliment lingüístic Foto: CIF
Publicidad

Demà, divendres 05 d’octubre, s’obre el període d’inscripcions per al nou curs d’acolliment lingüístic pensat per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació del projecte, feta avui, ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez, segons ha informat el Consell de Formentera en una nota de premsa.

Projecte d’acolliment lingüístic

Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als nadius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col·lectiu.

Publicidad

Objectius del programa d’acolliment

El programa d’enguany, que comença el 15 d’octubre i s’estendrà fins a la finalització del curs, s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de secundària.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, «oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars».

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, «si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada».

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant el català, llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions

Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a l’àrea de Benestar Social, a la Vénda dels Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 09.00h a 14.00h, des d’aquest divendres 05 d’octubre fins al divendres 12 d’octubre.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o bé al correu electrònic rescolar@conselldeformentera.cat

L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

Publicidad