La policia vigila amb drons la venda ambulant a la platja d’Illetes

Gràcies a la vigilància aèria realitzada pels pilots del dron policial, s'han pogut detectar els amagatalls de gran quantitat de productes de venda i diferents materials utilitzats per a aquest tipus d'activitats il·lícites

1408
Venda ambulant a les platges de Formentera
Publicidad

La Policia Local de Formentera, amb la col·laboració dels pilots del Servei de drons de la Policia Local de Sant Josep, va realitzar el dimarts passat un operatiu especial contra la venda ambulant a la zona d’Illetes, segons informa el Consell de Formentera en una nota de premsa.

Aquest operatiu, que va ser dissenyat i preparat des de la Prefectura del Cos de la Policia Local de Formentera juntament amb l’Oficial de la Policia Local de Sant Josep, responsable del Servei de RPA (operativitat amb drons), es va dur a terme en el marc del conveni de col·laboració per al reforç de les plantilles policials davant circumstàncies especials, donada la gran manca d’efectius que pateix el cos de policia local de Formentera, així com el significatiu augment de la venda ambulant il·legal en tot el litoral de l’Illa i especialment a la zona d’Illetes.

Un dels amagatalls dels productes destinats a la venda ambulant

En la nota de premsa el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, responsable de la Policia Local de Formentera, ha agraït la col·laboració de la Policia Local de Sant Josep i ha destacat la importància de la lluita contra la venda ambulant, ja que «aquesta activitat il·legal perjudica el comerç local i va en contra de la imatge de tranquil·litat de la qual volem que gaudeixen els nostres turistes».

Publicidad

Gràcies a la vigilància aèria realitzada pels pilots del dron policial, es van poder detectar els amagatalls de gran quantitat de productes de venda i diferents materials utilitzats per a aquest tipus d’activitats il·lícites. Això va permetre la intervenció i decomís dels productes dipositats en aquests amagatalls. A més, amb la informació que els pilots del dron transmetien als efectius policials desplegats a Illetes, aquests van poder localitzar diversos venedors en plena activitat i efectuar les corresponents denúncies.

En aquest operatiu especial es van intervenir 14 ampolles de diferents tipus de begudes alcohòliques i de refrescs, gots i altres materials per a la preparació de combinats, a més d’11 para-sols, 1 tenda de campanya, 186 llaunes i ampolles d’aigua i refrescs, 63 productes de bijuteria, 88 peces de fruita (pinyes i cocos) i 60 vestits i pareos.

La Policia ha pogut intervenir diferents materials destinats a la venda ambulant

49 actes per venda ambulant

Malgrat la gran manca d’efectius, la Policia Local de Formentera realitza operatius de menor escala i en proporció a la seva plantilla des de principis del mes de juny. Fins ara, s’han obert un total de 49 actes per venda ambulant i s’han intervingut i decomissat un total de 346 vestits i pareos, 664 peces de fruita, 300 ampolles i llaunes de refrescs i aigua, així com 63 productes de bijuteria.

Des del Consell de Formentera informen que durant tot l’estiu se seguiran dissenyant i preparant operatius policials d’aquest tipus combinant l’ús de la tecnologia amb la tasca policial.

Publicidad