La nova normativa turística prohibirà la comercialització d’habitatges construïts després del 2010

La nova proposta de zonificació turística presentada ahir al Consell d'Entitats contempla la prohibició de comercialitzar habitatges construïts després del 2010, la regularització d’un màxim del 50% d'estades turístiques que es realitzen per sobre de les autoritzades, segons les dades actuals, i no augmentar el nombre de places hoteleres

726
Segona sessió del Consell d'Entitats per tractar la zonificació Turística de Formentera Foto: CIF
Publicidad

El Consell d’Entitats va celebrar ahir de tarda la segona sessió participativa per al debat de la zonificació turística de Formentera, una sessió en què que hi van participar les seccions sectorials d’Economia, Veïns, Turisme i Medi Ambient de Formentera i que va comptar amb una trentena de representants del teixit social i associatiu de l’illa.

En aquesta reunió la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, va presentar les conclusions de la proposta de zonificació prevista pel Consell.

No es podran comercialitzar habitatges posteriors al 2010

Publicidad

En concret, el reglament ja inclou aspectes claus de la futura normativa com, per exemple, la prohibició de la comercialització turística en habitatges construïts després del 2010, data en què es van aprovar les Normes Subsidiàries i el Pla Territorial Insular de Formentera.

Des del Consell es proposa també la regularització d’un màxim del 50% d’estades turístiques que es realitzen per sobre de les autoritzades segons les dades actuals, no augmentar el nombre de places hoteleres per assegurar la capil·laritat econòmica o permetre un nou augment limitat de comercialització d’unifamiliars garantint la protecció del rústic i l’oferta turística de qualitat i diferenciada.

Segona sessió del Consell d’Entitats

Prohibida la comercialització de plurifamiliars a Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola

Així mateix, es planteja no permetre la comercialització del plurifamiliar en els nuclis tradicionalment residencials (Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola) per salvaguardar la identitat dels nuclis i protegir els drets dels residents, i s’inclouran plans de qualitat específics per a la comercialització de plurifamiliars per garantir la competència lleial.

A més, es formulen mesures que assegurin la bona convivència entre els residents i els turistes a un mateix edifici, així com la incorporació de mesures mediambientals per minimitzar l’impacte de la comercialització turística, i mesures al Pla de Qualitat per la qualitat turística.

S’implementen també mesures per garantir el compliment dels objectius, a més d’incloure la revisió de les autoritzacions cada 5 anys avaluant el compliment dels objectius fixats.

Ara, la normativa es durà a sessió plenària per a la seva aprovació inicial. Posteriorment, s’obrirà un nou període de presentació d’al·legacions i tornarà a ser valorada pel consell d’Entitats.

Publicidad