El Consell de Formentera proposa la regularització de la meitat de les places turístiques no reglades

El Consell de Formentera va proposar ahir al Consell d'Entitats l’autorització de 5000 places turístiques de les 12.000 que a dia d’avui es realitzen a allotjaments no reglats, de manera que s’establiria un màxim de 20.000 places turístiques

649
Reunió celebrada ahir al Consell d'Entitats
Publicidad

El Consell de Formentera va proposar ahir a la reunió celebrada al Consell d’Entitats l’autorització de 5.000 places turístiques de les 12.000 que avui dia es realitzen a allotjaments no reglats, segons explica el Consell de Formentera en una nota de premsa. Amb aquesta iniciativa, s’establiria un màxim de 20.000 places turístiques que es repartirien en edificis plurifamiliars d’es Pujols, la Savina, es Caló i es Ca Marí i en sòl rústic com a estades turístiques. Aquestes xifres tenen «la finalitat d’establir un sostre turístic que permeti garantir l’accés a l’habitatge per tot l’any, reduir la pressió humana i sobre els recursos els mesos de temporada alta i garantir una oferta turística de qualitat», expliquen des del Consell.

En la reunió celebrada ahir a la Sala de Plens del Centre de Dia al Consell d’Entitats, hi van participar les seccions sectorials d’Economia, Veïns, Turisme i Medi Ambient per debatre la proposta inicial del projecte de zonificació i sostre turístic. La trobada va comptar amb una àmplia representació del teixit social i associatiu de l’illa.

A la reunió la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, va explicar les dades i les conclusions dels treballs previs realitzats, uns treballs que han permès posar xifres tant a la població residencial de l’illa (13.345 persones empadronades), com al sostre poblacional (població flotant i resident), que seria d’entre 38 i 42 mil persones durant 3-4 mesos a l’any.

Publicidad
Els dirigents del Consell varen presentar una proposta per autoritzar 5000 places turístiques Foto CIF

12 mil pernoctacions en allotjaments no reglats

L’actual oferta reglada per a ús turístic és d’unes 14.500 places, mentre que es calcula que hi ha entre 10.000 i 12.000 pernoctacions turístiques a allotjaments no reglats, segons les estimacions del Consell.

Segons va explicar la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, la proposta inicial que es fa des del Consell és la regularització del 50% de les places no reglades. Es tractaria, per tant, d’unes 5.000 o 6.000 places a distribuir per diferents zones de l’illa però que no es permeti la comercialització turística a una sèrie de nuclis tradicionalment residencials, com Sant Francesc i ses Bardetes, Sant Ferran i la Mola. Aquests nuclis, segons els responsables del Consell, compleixen amb una sèrie de característiques indispensables per als residents i urbanístiques concretes que fan que els habitatges siguin aptes per ús residencial.»Es tracta d’una proposta de model d’illa que ens ha de permetre tornar a l’equilibri entre l’activitat econòmica necessària i la qualitat de vida dels residents», va apuntar Ferrer.

La consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, va explicar finalment que es remetrà la informació exposada ahir a les associacions de l’illa perquè l’estudiïn i facin arribar les seves propostes.

Les propostes que se’n derivin tindran continuïtat amb noves sessions de la Comissió d’Ordenació Turística i, finalment, amb la presentació d’una proposta final per ser coneguda i debatuda al plenari general del Consell d’Entitats de Formentera.

Publicidad