Vist i no vist a Formentera

Aquesta setmana han aparegut pintades amb el lema "visca la terra lliure" al dipòsit d'aigua des Pujols, unes pintades que ja han estat esborrades

1327
Publicidad

Aquesta setmana han tornat a aparèixer pintades a les parets de Formentera. En aquesta ocasió han estat a les parets del dipòsit d’aigua des Pujols, unes pintades amb el lema «Visca la terra lliure» i sense firmar per cap grup o col·lectiu de l’illa. Aquestes pintades han durat molt poc temps perquè ahir mateix la paret ja es va tornar a repintar de nou i els escrits ja han desaparegut.

Fa un més i mig, en concret el passat 29 de març, tal com ja va treure formenteraavui.com, varen aparèixer pintades as Caló a favor de l’alliberament dels presos polítics de Catalunya, unes pintades que en aquella ocasió estaven firmades pel Comitè de Defensa de la República de Formentera (CDR Formentera) i que també varen durar pocs dies a les parets.

Les pintades estan signades pel CDR Formentera

El PP de Formentera associa les pintades a moviments terroristes

Publicidad

Els populars de Formentera no han tardat a reaccionar a les xarxes socials envers aquestes pintades aparegudes as Pujols. En concret, en el text que publiquen els populars a les xarxes socials afirmen: «Anem malament amb aquesta mena de pintades que s’han acostumat a fer els independentistes a les propietats alienes, amb el vistiplau del partit governant GxF. Aquest és un dipòsit municipal i el Consell hauria d’haver procedit ja a la seva neteja. Terra Lliure va ser un grup terrorista i la seva exaltació és un delicte».

Amb aquest comentari a les xarxes, els populars de Formentera donen per entès que les pintades han estat fetes per grups independentistes i confonen intencionadament o no «la terra lliure» amb l’agrupació terrorista Terra Lliure.

Cal recordar que Terra Lliure va ser un grup d’extrema esquerra que es va fundar l’any 1978 i que va quedar dissolta l’any 1991. Terra Lliure va cometre més de 200 atemptats  i amb un balanç de 5 víctimes mortals.

Publicidad