El PP de Formentera exigeix al president del Consell que aclari les informacions sobre el xiringuito del far d’Es Cap

El PP demanarà responsabilitats a l’equip de govern si la Comissió Balear de Medi Ambient rebutja el projecte

531
Vehicles aparcats al far des Cap
Publicidad

El PP de Formentera, per mitjà de la consellera Anna Negre, ha exigit la compareixença del president del Consell, Jaume Ferrer, perquè aclareixi les informacions sobre el xiringuito del far d’Es Cap, segons va explicar ahir aquesta formació en una nota de premsa. A més, la formació exigeix ​​responsabilitats a l’equip de govern insular si la Comissió Balear de Medi Ambient rebutja el projecte tal com està plantejat.

Segons els populars, el xiringuito que projecta el Consell a la finca sa tanca d’allà dins, en la qual està situat també el far d’Es Cap, segons el plec de condicions tindria capacitat per a 100 persones en un espai protegit per la figura mediambiental de màxima protecció Xarxa Natura 2000.

El PP afirma que, en formar part la finca de la Xarxa Natura 2000, el Consell hauria d’haver comptat amb els informes favorables de la Comissió Balear de Mediambient abans de licitar el projecte, i més tenint en compte que es troba en una zona d’especial conservació. La formació recorda que aquesta és una zona verge i protegida, sense cap tipus d’activitat i el xiringuito que es pretén instal·lar compta amb generadors d’electricitat o instal·lacions de sanejament.

Publicidad

Per tot això, Anna Negre considera que el president insular «ha d’aclarir moltes coses sobre el procés de licitació en què ha faltat transparència i s’ha intentat amagar la magnitud del xiringuito projectat».

A més, insisteix que la falta d’informació adequada i de transparència ha provocat, segons va confirmar el mateix Consell en una tertúlia de ràdio, que només s’hagi presentat un aspirant al concurs.

El PP ha sol·licitat per escrit tots els informes jurídics i mediambientals del Consell davant els dubtes generats en la població.

Falta de consens i rebuig de l’oposició

El Partit Popular afegeix que la decisió s’ha pres per part del Consell sense consens amb veïns, ni entitats cíviques i compta amb el rebuig, tal com està plantejat, de la resta de partits a l’oposició.

El PP de Formentera demana també a les associacions conservacionistes que facin pública la seva postura al respecte, ja que és de vital importància per a la conservació d’un espai protegit, que segueix estant abandonat per l’administració, sense recollida d’escombraries, sense papereres o sense manteniment per netejar les pintades. «Des del Partit Popular ens mostram a favor que hi hagi una regulació en l’accés al far, ja que des de l’any 2015 anem presentant successives proposicions en ple que es rebutjaven amb l’excusa que havien de passar per la taula de mobilitat, una taula que el dia d’avui encara no s’ha creat ni s’ha debatut cap de les propostes presentades», explica Anna Negre.

Així i tot, des del PP agraeixen que hi hagi un servei alternatiu per a aquest estiu, en aquest cas el lloguer de bicicletes, per arribar al far, encara que ho consideren insuficient. «Nosaltres en el seu dia vam proposar vehicles elèctrics per traslladar els visitants, durant tot el període estival i no una prohibició d’accés com va passar en els mesos de més afluència de l’estiu passat», conclou la consellera popular.

Publicidad