Acabada l’obertura d’una faixa forestal as Ram de la Mola

920
Faixa forestal d'Es Ram. Foto: Premsa CIF
Publicidad
Compartir

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, ha contractat a una empresa especialitzada per l’obertura d’una faixa forestal de defensa a la zona d’es Ram, a la Mola.
La faixa s’ha obert al llarg del camí d’es Ram, des de la carretera fins a arribar a la costa, i té una longitud de 1.7000 metres i una amplada mitjana de 17,5 metres.

«L’objectiu d’aquesta obra és el de disminuir el risc i la perillositat dels incendis forestals a una zona especialment sensible», segons ha explicat el responsable de Presidència, Bartomeu Escandell. Per aconseguir-ho s’ha eliminat la continuïtat vertical i horitzontal, i s’han creat estructures segures per la intervenció dels mitjans en l’extinció d’incendis forestals.

A més, el conseller ha aprofitat per recordat que el passat dilluns 1 de maig es va iniciar la temporada d’alt risc d’incendi forestal d’aquest any 2017 que es perllongarà fins al quinze d’octubre. Durant aquest període queda estrictament prohibit l’ús del foc en tots els terrenys forestals de les Illes Balears i a menys de 500 metres d’aquests, a excepció dels que disposin d’una autorització administrativa especial per a cada activitat que pugui generar perill d’incendis. Bartomeu Escandell ha destacat que la col•laboració ciutadana és fonamental en la lluita contra el foc.

Publicidad

Aquesta és la segona fase de la realització d’aquesta faixa forestal de la Mola que va començar l’any passat amb una intervenció de l’Ibanat.

Publicidad