Cap de setmana d’esdeveniments esportius a Formentera

Entre dissabte i diumenge es portaran a terme la FART, ciclisme en ruta i Campionat Balear de Trial. El desenvolupament d'aquestes activitats esportives provocaran talls en les carreteres de l'illa.

674
Publicidad

El cap de setmana es presenta carregat de propostes esportives a l’illa. Dissabte, 25 de març, se celebra la VI edició de la Formentera All Round Trail que comptarà amb més de 400 participants. La Formentera All Round Trail és una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida al port de la Savina a les 8 del matí. Conjuntament se celebra la Half Round Formentera Trail de 41 quilòmetres, amb sortida des dels Arenals a les 11.30, i el Tros de Fart de 21 quilòmetres, amb sortida des d’Es Caló 13.00 hores. Les tres competicions arriben al port de la Savina. El temps límit de la durada de la prova són de 13, 9, i 4 hores respectivament. Elitechip amb el Consell insular de Formentera són els organitzadors de la competició que té 5 punts d’avituallament.

Els esportistes es poden inscriure a la plana web www.elitechip.net. El divendres 24 de març entre les 17.00 i les 21.00 hores els participants podran recollir el seu dorsal a la carpa habilitada a la Savina. El dissabte al matí a partir de les 8.00 hores l’organització també entregarà els dorsals pels participants de les dues curses més curtes, i posteriorment desplaçarà a tots els participants cap a la sortida dels Arenals (Half Round) i Es Caló (Tros de FART).

Publicidad

Des del Consell Insular han agraït la implicació d’institucions com Autoritat Portuària i Demarcació de Costes i l’àrea de Medi Ambient del Govern Balear per fer possible una nova edició d’aquesta cursa que «any rere any es consolida». Per portar a terme tot el dispositiu de seguretat, es coordinaran els cossos de Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil i el voluntariat en general.

Ciclisme i trial
Així mateix aquest cap de setmana es celebrarà el IV Trofeu Illa de Formentera de Ciclisme en Ruta. Uns 70 ciclistes participaran en aquesta prova que sortirà del Pilar de Mola a les 10.00h del diumenge, baixaran i faran 5 voltes a l´Estany Pudent, passant per Sant Ferran, Es pujols, La Savina i Sant Francesc, per finalment tornar a pujar a la Mola sobre les 12.00h.

Aquesta és una prova organitzada pel Grup Esportiu Espalmador i el Consell de Formentera. Hi haurà talls de circulació del trànsit durant la prova, per la qual cosa el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha demanat que «es respectin les indicacions de la Guàrdia civil de Transit, Protecció Civil i voluntariat de la carrera per assegurar la seguretat dels participants».

També aquest diumenge els amants de les motos podran gaudir del Campionat Balear de Trial entre les 10.00h i les 14.00h al torrent de Cala Saona. Aquesta prova organitzada pel Motoclub Illa de Formentera amb la Federació Balear de Motociclisme, comptarà amb uns 60 esportistes de totes les illes de les 8 categories que es disputaran.

Publicidad