El Ministeri d’Habitatge planteja que els ajuntaments d’Eivissa i Formentera aprovin declaracions de zones tensades davant la inacció del Govern balear

El senador, Juanjo Ferrer, es reuneix amb el director general d'Habitatge i Sòl per buscar solucions a la dramàtica situació a les illes

210
El senador Juanjo Ferrer al Senat
El senador Juanjo Ferrer al Senat / imatge d'arxiu
Publicidad
Compartir

El senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, va reunir-se ahir amb director general d’Habitatge i Sòl, Francisco Javier Martín Ramiro, per estudiar solucions a la situació crítica que estan patint les nostres illes. Durant la reunió es va lamentar la negativa del Govern balear del PP a declarar les illes zones tensades i, d’aquesta manera, poder posar topalls als preus dels lloguers.

El director general va plantejar que, davant aquest escenari, es poden buscar línies de col·laboració amb els ajuntaments -com ja s’està fent a Galícia, per exemple- perquè aquests declarin els seus municipis com a zones de difícil accés a l’habitatge i puguin beneficiar-se de la Llei Estatal. Aquesta normativa fixa uns preus màxims de lloguer a les zones anomenades ‘tensades’, a on els costos per accedir a l’habitatge s’han disparat en els darrers anys, fent el seu accés inassumible per a una part important de la població.  Aquesta situació ha portat a centenars de persones a trobar-se vivint en aquests moments en caravanes, cotxes o tendes de campanya.

El senador considera que, tot i que en aquests moments a Eivissa i Formentera tots els ajuntaments estan governats pel Partit Popular, «segur que seran sensibles a buscar una solució a aquesta problemàtica», atès que la situació a les Pitiüses és més greu que a Mallorca i Menorca. Ferrer ha recordat que la majoria de les mesures que contemplen els decrets urbanístics d’accés a l’habitatge impulsats pel Govern Balear de Prohens han estat rebutjades en ple per tots els ajuntaments d’Eivissa i Formentera. «En aquests moments ens trobem en una situació d’inacció total per part del Govern de les Illes Balears, ja que, d’una banda, ni els ajuntaments que governa el PP volen les propostes que els fa el seu Govern, però, d’altra banda, l’Executiu de Prohens bloqueja l’única mesura que a curt termini pot posar fre a l’escalada de preus», ha afirmat Juanjo Ferrer.

Publicidad

D’altra banda, a la reunió el senador va plantejar també la possibilitat que les residències militars des Soto i Sant Antoni es destinin a donar allotjament a policies nacionals i guàrdies civils. El director general va comprometre’s a estudiar la proposta amb els ministeris de Defensa i Interior, ja que podria ser una solució a les dificultats per incorporar funcionaris de les forces de seguretat de l’Estat a Eivissa i Formentera, un destí a on les places són de molt difícil cobertura a causa dels preus de l’habitatge.

Publicidad