Comença el cicle de cançó d’autor a Formentera

Dissabte 16 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) actuaran els artistes Roger Mas i Estel Solé en un concert d'entrada gratuïta

487
Roger Mas i Estel Solé
Publicidad

Aquesta setmana comença el cicle de cançó d’autor Barnasants a Formentera, segons ha explicat el Consell de Formentera en una nota de premsa. Aquest dissabte 16 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) actuaran els artistes Roger Mas i Estel Solé en un concert d’entrada gratuïta.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha aprofitat per convidar a «tot el poble de Formentera a gaudir d’aquesta actuació musical». Les veus potents i clares de Roger Mas i Estel Solé s’uniran en un espectacle de poemes cantats i recitats. Pel que fa a Roger Mas dos trets diuen que el caracteritzen: el domini d’un univers poètic propi i l’especial respecte cap a l’obra d’escriptors de diferents èpoques. Al seu últim disc, Parnàs, el cantautor solsoní venera Goethe, Verdaguer, Miquel Martí i Pol i Torquato Tasso.

En referència a Estel Solé és una de les veus més destacades del panorama cultural català. Actriu, dramaturga, novel·lista i poeta, Solé ha sabut construir un univers literari propi, transgressor i agosarat, que ens parla sense embuts ni tabús de la infància, de les pors, de la contradicció humana, de l’amor, de l’oblit, de l’estiu, dels pobles i les ciutats i de la mort.

Publicidad

Cal destacar, que en un principi estava previst l’actuació de Gemma Huguet i Estel Solé per aquest dissabte, però per causes personals na Gemma ha hagut de cancel·lar la seva actuació i ha estat substituïda per en Roger.

Cançó d’autor italiana i catalana

El dissabte 13 d’abril tindrà lloc el segon concert de música d’autor a Formentera. Giorgio Conte i Joan Isaac oferiran un concert, també gratuït, a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). Isaac ha escrit i cantat sota la influència de la cançó italiana, de les belles tonades de Roberto Vecchioni i Fabrizio de André. Per la seva part, Conte, sempre a l’ombra del seu germà Paolo, beu de la tradició de la cançó francesa. Les veus d’Isaac i Conte se sumen en aquest concert per retre homenatge a la cançó d’autor italiana i catalana. Ho faran com si fossin dos mercaders venecians: intercanviant-se aquest material tan valuós que són les cançons en un espectacle que du per nom «Dues cultures un sol mar».

Tallers

A més, gràcies al projecte cultural Barnasants aquest dijous i divendres 14 i 15 de febrer s’ofereixen a Formentera tallers gratuïts d’interpretació musical, d’expressió corporal, poètica, adreçats als alumnes de l’institut IES Marc Ferrer, de l’Escola de Música i Dansa de Formentera i de grups d’arts escèniques. El primer taller serà d’interpretació amb la poeta Estel Solé, i es farà el dijous a les 17 h a la Sala de Cultura (Cinema).

La resta de tallers tindran lloc el divendres. Amb els alumnes de l’IES Marc Ferrer Estel Solé farà tallers d’escriptura poètica i expressió creativa en horari de matí. A la tarda, la mateixa poeta farà un taller d’interpretació i expressió corporal lligat a un text amb els alumnes de l’Escola de Dansa.

Maria José Cardona a Barcelona

A més, dins el cicle de concerts de Barnasants, el passat dijous 7 de febrer la cantautora formenterera, Maria José Cardona, va oferir un concert al Harlem Jazz Club de Barcelona. El concert «A Cançons d’ahir, avui i demà» varen poder escoltar cançons sensibles, vitals i efectistes que arriben al cor sense deixar-te indiferent.

Exposició

El passat dilluns es va inaugurar l’exposició: 20 anys de Barnasants, que fa un recull als cantautors més reconeguts del país i que es pot visitar fins al pròxim 23 de febrer a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, d’11 a 14, i 1 18 a 20 h, menys els diumenges i dilluns al matí que romandrà tancada.

Aquest cicle es du endavant gràcies a un conveni de col·laboració signat amb l’Associació República de la Cultura per a l’organització del Projecte cultural Barnasants a l’illa de Formentera i la programació d’artistes formenterers al Barnasants l’any 2019.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat que «ens hem adherit al Barnasants amb l’objectiu de crear una xarxa de la cultura d’autor que ofereixi a l’illa una proposta cultural, especialment entre les generacions més joves i als artistes locals la possibilitat d’exportar la nostra veu musical».

Publicidad