Una trentena de voluntaris adesen pedres as Trucadors

A més de les persones voluntàries, a l'activitat portada a terme ahir hi va col·laborar una brigada de l'Ibanat, el Gen-Gob, l'associació Formentera Sense Plàstic, tècnics i direcció del Parc Natural i el Consell de Formentera

863
Jornada de retirada de Pedres as Trucadors
Publicidad
Compartir

Uns 35 voluntaris i voluntàries van participar ahir dissabte en la Jornada de sensibilització i retirada de munts de pedra as Trucadors, segons va informar ahir el Consell de Formentera en un comunicat.

La jornada es va iniciar a les 10.30 hores del matí i es va allargar fins a les 14 hores. Abans d’iniciar les tasques de retirada dels munts de pedra, tècnics del Parc Natural i especialistes en fauna van explicar com s’havien de fer les tasques de desmuntatge, ja que segons el tipus de pedra, aquestes s’havien de transportar a la vora de la mar i en altres casos s’havien de deixar terra endins perquè actuïn de refugi dels petits invertebrats i d’altres espècies que poblen aquest fràgil hàbitat.

La retirada de munts de pedra es varen dur a terme en equip, formant dues cadenes humanes que varen anar rotant per poder cobrir tota la zona on es trobaven la majoria de piles de pedres.

Publicidad
Jornada de retirada de Pedres as Trucadors

A banda de les persones voluntàries, a l’activitat hi va col·laborar una brigada de l’Ibanat, el Gen-Gob, l’associació Formentera Sense Plàstic, tècnics i direcció del Parc Natural i el Consell de Formentera.

Daisee Aguilera, consellera insular de Medi Ambient, ha agraït la col·laboració de voluntariat, entitats i administracions en una jornada que «ha permès retornar aquesta zona al seu paisatge original». Aguilera ha destacat que la zona des Trucadors, situada en ple cor del Parc natural de ses Salines, és un espai especialment fràgil a causa de l’erosió per l’onatge i el vent, una climatologia que configura un modelat litoral propi i singular amb formacions característiques, a més d’extremadament sensible a qualsevol canvi que es produeixi.

En acabar la jornada, es va plantar a la zona recuperada un senyal de prohibició d’aixecar nous munts de terra per conscienciar els futurs visitants sobre la fragilitat de l’espai i la inconveniència de modificar el paisatge, ja que aquesta activitat perjudica fauna i flora.

Publicidad