La III BTT Volta Cicloturista Formentera arrenca divendres amb més d’un centenar d’inscrits

Els bikers més preparats podran participar el diumenge en la clàssica XXIV BTT La Mola, amb un exigent recorregut de 37,6 quilòmetres i 850 metres de desnivell que serà puntuable pel Challenge del Campionat Pitiús de BTT

856
BTT Volta Cicloturista Foto: CIF
Publicidad

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha presentat aquest matí la III BTT Volta Cicloturista Formentera. A la presentació hi ha assistit el conseller d’Esports, Jordi Vidal, així com representants del Grup Esportiu Espalmador i Unisport Consulting, coordinadors de la prova, i de Trasmapi, empresa co-patrocinadora de la carrera.

El conseller Vidal ha avançat que s’espera la participació de mes d’un centenar de ciclistes en una prova que s’emmarca dins la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, «una campanya amb la que volem donar a conèixer als nostres visitants tota l’illa de Formentera i el seu entorn natural mitjançant l’activitat esportiva entre d’altres esdeveniments».

III BTT Volta Cicloturista

Publicidad

Un any més, l’organització ha intentat presentar una prova on els ciclistes de muntanya de tots els nivells trobin a Formentera seu punt de reunió. La duresa dels recorreguts i els magnífics paisatges que ofereix Formentera fan d’aquest esdeveniment esportiu una de les proves destacades en el calendari ciclista de muntanya de les Balears.

La prova, que es disputarà entre aquest divendres i el diumenge, consta de 3 etapes amb 97,5 quilòmetres, 1.000 metres de desnivell acumulat i una durada aproximada per a cada etapa de tres hores i mitja. Es recorrerà tota l’illa distribuint-se en tres zones: Sant Francesc, Pilar de la Mola i La Savina, essent la sortida el divendres a les 16 hores a la plaça Constitució de Sant Francesc.

Les distàncies que presenten els recorreguts de la Volta Cicloturista la converteixen en l’opció ideal per a ciclistes de qualsevol nivell i sense afany de competició que vulguin venir a descobrir Formentera des d’altres camins, amb trams cronometrats en la primera i tercera etapa.

Així mateix, els bikers més preparats podran participar el diumenge en la clàssica XXIV BTT La Mola, amb un exigent recorregut de 37,6 quilòmetres i 850 metres de desnivell. Aquesta prova puntua a la Challenge del Campionat Pitiús de BTT.

Els corredors que optin per un recorregut menys tècnic, podran gaudir d’una ruta alternativa fent alguns trams de la popular cursa. En aquesta jornada no hi haurà tram cronometrat per als que escullin aquest dia l’opció cicloturista.

Talls de circulació

El dissabte pels volts de les 11 del matí, es preveu un tall puntual de cinc minuts a la carretera de Sant Ferran a Sant Francesc a l’alçada dels Molins. En quant a la jornada de diumenge, des de les 11.30 a les 12.30 es preveuen també talls de circulació intermitents a l’alçada de la cruïlla del Club Maryland, vora el restaurant Acapulco. Des de l’organització s’agraeix a la bestreta la col·laboració dels conductors i es demana disculpes per les molèsties que els talls puguin ocasionar.

Publicidad