La setmana que ve es celebrarà la vuitena edició de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona

Les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona es faran entre el dilluns 1 i el divendres 5 d’octubre a la Sala d’Actes de l’àrea de Cultura i Patrimoni a partir de les 20 hores

772
Jornades Estudis Locals Joan Marí Cardona 2018
Publicidad
Compartir

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha informat que la propera setmana, entre el dilluns 1 i el divendres 5 d’octubre, tindrà lloc la VIII edició de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències es faran a la Sala d’Actes de l’àrea de Cultura i Patrimoni, a partir de les 20h.

Segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador, «el patrimoni cultural de Formentera és imprescindible a l’hora de conèixer la història i evolució de la nostra illa. És per això que des del 2011 s’organitzen aquestes jornades dedicades a promoure la investigació en aquest camp».

Els ponents

Publicidad

Enguany s’han proposat els següents ponents:

–  Almudena García-Rubio Ruiz, doctora en Antropologia Física, directora de l’exhumació de la fossa comuna del cementiri de Sant Ferran de ses Roques.

–  Francesc Josep Torres Tamarit i Maria del Mar Joan Marí, doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge i llicenciada en Traducció i Interpretació respectivament, beneficiaris de la Beca d’investigació del Consell Insular de Formentera de 2016 amb el projecte “Trets en canvi en el català de Formentera: una aproximació al parlar de la gent jove”.

–  Glenda Graziani Echávarri i Antoni Ferrer Abárzuza, arqueòloga i doctor en Història respectivament, per haver realitzat l’estudi historicoarqueològic de can Ramon.

–  Martí Serra Riera, llicenciat en Història i autor de la recerca i publicació La Segona República a Formentera 1931-1936.

– Miquel Mayordomo i Antoni Manonelles, autors de la recerca i publicació Ball pagès: orígens.

Programa de conferències

El programa de conferències queda configurat de la següent manera: dilluns dia 1 d’octubre hi haurà la ponència Exhumaciones de fosas de la Guerra Civil en la España del siglo XXI. El caso de Sant Ferran, Formentera a càrrec d’ Almudena Garcia-Rubio Ruiz.

Dimarts 2 hi haurà la ponència Actituds lingüístiques entre els jóvens formenterers i canvi lingüístic a càrrec de Francesc Josep Torres Tamarit i Maria del Mar Joan Marí.

Dimecres 3 hi haurà la ponència Can Ramon: estudi històric i arqueològic de Glenda Graziani Echávarri i Antoni Ferrer Abárzuza.

Dijous 4 hi haurà la conferència Una societat en transició: la Formentera de la II República a càrrec de Martí Serra Riera.

Finalment divendres 5 hi haurà la ponència Ball pagès: orígens a càrrec de Miquel Mayordomo i Antoni Manonelles

Com en anteriors edicions, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l’oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

Publicidad