La proposta de zonificació turística de Formentera serà debatuda al Consell d’Entitats

El Consell ha convocat a les associacions de l'illa dilluns dia 14 de maig per explicar el projecte de zonificació turística de Formentera i per debatre la proposta de sostre turístic fixada per la institució

965
Una de les reunions del Consell d'Entitats
Publicidad

El Consell Insular de Formentera ha informat mitjançant una nota de premsa que citarà a les seccions sectorials d’Economia, Veïns, Turisme i Medi Ambient el dilluns dia 14 de maig, a les 20 h en primera convocatòria i a les 20.30 h, en segona, per explicar les dades, les conclusions i debatre el projecte de zonificació i de sostre turístic.

Segons explica el Consell, aquest projecte prové de la darrera modificació, al mes de juliol de l’any passat, de la Llei de Turisme de les Illes Balears. Des d’aquesta modificació, es permet a cada Consell Insular establir el sostre turístic, és a dir, el nombre màxim de places de cada illa, i també definir en quines parts de l’illa es permet la comercialització turística en habitatges plurifamiliars i en quines no.

D’aquesta decisió se n’ha informat avui a la Comissió d’Ordenació Turística (COT) del Consell Insular de Formentera. Segons expliquen des del Consell, el debat i les propostes que resultin de la reunió o reunions amb les seccions sectorials tindran continuïtat amb més trobades de la mateixa COT i, finalment, amb la presentació d’una proposta final per ser coneguda i debatuda al plenari general del Consell d’Entitats de Formentera.

Publicidad

Alejandra Ferrer, consellera d’Urbanisme, Turisme i Comerç i Sònia Cardona, consellera de Participació Ciutadana, han explicat que «es tracta d’una decisió estratègica, que condicionarà el futur immediat de l’illa». Segons les conselleres, s’ha de fer una reflexió calmada entre les màximes entitats i persones possibles, i amb aquest propòsit han convidat a totes les persones que formin part de les entitats adscrites a aquestes sectorials, a què «venguin i coneguin les propostes inicials del Consell Insular i les dades actuals que les argumenten».

Publicidad