Arriben les Festes de Nadal a Formentera

Les Festes de Nadal començaran divendres dia1 de desembre amb la inauguració del "Mercat Nadalenc". La inauguració serà a les 17.30 h i tot seguit els alumnes del Col·legi el Pilar de la Mola i del Col·legi Mestre Lluís Andreu faran un concert de nadales

1756
Mercat de Nadal de Sant Francesc / imagen de archivo
Publicidad

El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, ha presentat aquest matí mitjançant una nota de premsa el programa d’activitats per a les festes de Nadal 2017-2018. El cartell compta amb activitats per a nens i joves, espectacles familiars i animacions «per crear un ambient únic i nadalenc a Formentera», segons ha explicat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador.

El tret de sortida el donarà, el divendres 1 de desembre, la inauguració del «Mercat Nadalenc», situat com sempre, a la plaça de la Constitució. La inauguració serà a les 17.30 h i tot seguit els alumnes del Col·legi el Pilar de la Mola i del Col·legi Mestre Lluís Andreu ens delectaran amb un concert de nadales. Fins al 7 de gener, en aquest espai de trobada, s’aniran succeint les actuacions de música en viu per animar les festes.

Nadales Foto: CIF

Els més petits tendran un Nadal ple de tallers i espectacles teatrals per gaudir de les festes. Totes les activitats es poden consultar al cartell de les festes. A més, com cada any el Diverespai arribarà a Formentera entre els dies 16 i 20 de desembre amb castells inflables i moltes altres activitats.

Publicidad

Activitats Infantils

Dins de l’XI edició de la Mostra d’Espectacles Infantils, els dies 28 de desembre i el 16 i 18 de gener, s’oferirà una variada oferta per amenitzar les vacances nadalenques dels més petits i petites. Començant el dia 28 amb l’espectacle Viatge a la Font de la Xocolata de la cia Produccions de Ferro, un espectacle dedicat als més petits. Una mescla d’interpretació, titelles, màscares i altres elements visuals que relaten una història d’aprenentatge positiva, optimista, constructiva i carregada d’emoció per a tots els públics.

El dimarts 16 de gener, a la Biblioteca de Sant Ferran, els més petits gaudiran amb Canta’m el món un fantàstic contacontes a càrrec de Clownidoscopio d’Eivissa.

I per acabar la Mostra, dijous 18 de gener, a la Biblioteca Marià Villangómez tendrà lloc el nou contacontes de Clownidoscopio d’Eivissa, Yoav&Ahmed, una amistat més enllà dels murs.

Casal de joves

Durant aquestes festes també s’han organitzat moltes activitats per als joves de l’illa, que faran un mural nadalenc, un taller de torrons, una xocolatada i una Nit per a joves dissabte dia 30 al Mercat Nadalenc.

Betlem vivent i Pare Noel

El dia 16 els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del Betlem de Nadal a les 17.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema), i el 21 de desembre els

nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà a partir també de les 17.30 hores a l’envelat de Sant Ferran.

Tradició Com cada any les Caramelles de Nadal tornaran a sonar la tarda del 24 de desembre a l’església de Sant Ferran, la Nit de Nadal a l’església de Sant Francesc, així com la nit del dia 26 de desembre, Mitjana Festa, a l’església de la Mola.

Exposició col·lectiva

Des del 18 de desembre i fins al 9 de gener es podrà visitar a la sala d’Exposicions «Ajuntament Vell», la mostra col·lectiva de Nadal amb artistes destacats de la nostra illa. La mostra es podrà veure de dilluns a dissabte d’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

Nit de concerts

Un dels plats forts de les festes se servirà el pròxim 16 de desembre amb el concert de Cris Juanico i els Ai, Ai, Ai a l’envelat de la plaça de Sant Ferran. El concert començarà a les 23.00 hores.

Nits de festa

La nit del dissabte 23 l’Associació Reis Mags organitza una festa al mateix envelat, amb animació, torrada i bona música. Els concerts tendran lloc a partir de les 22.30 h i es pujaran a l’escenari el mític grup formenterer Spioks, el grup valencià, Nius de nit, per finalitzar la festa amb música de Dj’s.

La nit de Cap d’Any acomiadarem l’any 2017 i donarem la benvinguda al 2018 també des de Sant Ferran amb el concert del grup de versions Tremendos, sinònim de molta festa!

Premi al millor aparador

Com cada any, la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera i el Consell Insular de Formentera, amb l’objectiu de promoure l’ambient festiu nadalenc entre els establiments de l’illa de Formentera, convoquen l’XI Concurs d’Aparadorisme Nadalenc 2017. Els premis seran entregats el divendres 1 de desembre.

Cavalcada dels Reis Mags d’Orient

I per acabar les festes, com cada any, rebrem la visita dels Reis Mags d’Orient el dijous 5 de gener a les 16.30 hores al port de la Savina. Des d’allí sortiran en cavalcada acompanyats d’un espectacle de circ. A les 17.30 hores visitaran la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a les 18.30 h recorreran els carrers de Sant Ferran i pujaran a la Mola a les 19.30 hores.

Publicidad