La CFSM sí que organitzarà les Festes de Santa Maria

Finalment, la Comissió de Festes de Santa Maria ha trobat forces per organitzar un any més les Festes de la Terra amb un "cartell modest" . El programa d'enguany consistirà en una lectura poètica, coorganitzada amb l'Obra Cultural Balear, ballada popular, actuació del grup de Sweet Lure, Blues Màfia i es Saligardos i Projecte Mut

2566
Concert de les Fetes de Santa Maria. Foto cedida per CFSM
Publicidad

La Comissió de Festes de Santa Maria (CFSM) va anunciar fa poques setmanes que feia una «aturada indefinida» de l’organització de les Festes de la Terra (Santa Maria) en el mes d’agost per «falta de forces i manca de membres actius».

Noèlia González, membre de la Comissió de Festes de Santa maria

Però, finalment, arran d’aquella decisió, «moltes persones ens han transmès mostres de suport, ens han donat ànims per seguir endavant», ha declarat Noèlia González, una de les membres més actives de la CFSM. A més, antics membres «santa mariencs» i simpatitzants de les festes també els han fet arribar la preocupació pel fet que aquesta «aturada indefinida pogués suposar un punt final a una ja llarga trajectòria d’aquesta festa compromesa i reivindicativa», segons punta González.

Per aquest motiu, entre els antics i actuals components de la Comissió han decidit «en darrer moment i a contrarellotge» treballar perquè la «flama de les Festes de la Terra de Formentera es mantingui encesa un any més», com ho defineix la portaveu de CFSM.

Publicidad

Han organitzat de «cartell modest i de mínims», però consideren que «és atractiu i engrescador». El programa d’enguany consistirà en una lectura poètica el divendres dia 4 al Jardí de ses Eres, coorganitzada amb l’Obra Cultural Balear. Dissabte dia 5, dia de Santa Maria, hi haurà ballada popular, després de la Missa i la processó, i a la nit actuacions musicals amb el grup formenterer Sweet Lure, els eivissencs Blues Màfia i es Saligardos, presentant el seu nou disc, i per acabar l’actuació de Projecte Mut.

Concert durant les Festes de Santa Maria. Foto cedida per la CFSM

Totes aquestes actuacions es faran a la plaça de l’església de Sant Francesc. Des de l’organització, volen convidar tot el poble de Formentera a participar d’aquest esdeveniment. Per Noèlia González: «pensem que la necessitat de pervivència d’una festa de caràcter lliure i crítica és més necessària que mai». En aquest sentit, el pregó d’engany serà «un retall dels pregons dels anys anteriors per fer un repàs a la trajectòria de la CFSM».

González ha anunciat que l’endemà del dia de Santa Maria, el dia 6 d’agost: «unirem l’energia de tothom, ens conjurarem, debatrem i segur que aconseguirem que la Comissió ressorgeixi forta i resistent per tal d’afrontar amb optimisme i energia una nova etapa».

Publicidad