Acción Francisco Formentera denuncia la mort violenta de dos cans a Ca Marí

L'associació protectora d'animals Acción Francisco Formentera ha denunciat davant la Guàrdia Civil la mort de dos cans en la nit de dissabte en una casa de la zona de Ca Marí. La propietària dels animals, que és sòcia de l'entitat, els va trobar sense vida al terreny de la seva família. Un dels cans estava desaparegut feia cinc dies

1690
Un dels cans morts a Ca Marí. Foto: Acción Francisco Formentera
Publicidad

L’associació protectora d’animals Acción Francisco Formentera ha denunciat davant la Guàrdia Civil la mort de dos cans en la nit de dissabte en una casa de la zona de Ca Marí.

La propietària dels cans va ser la persona que es va trobar amb els dos animals sense vida i amb clars signes de violència extrema a la seva pròpia finca. De fet, els dos cans estaven penjats; un d’ells es trobava dintre d’un corral on hi vivia i l’altre, que havia desaparegut feia cinc dies, penjat d’un arbre en un bosc proper a la casa de la propietària. Segons ha declarat una membre de Acción Francisco a formenteraavui.com «una persona sense sentiments va entrar al terreny d’una de les nostres sòcies i li va matar els cans sense escrúpols».

Un dels cans morts a Ca Marí. Foto: Acción Francisco Formentera

Han assegurat que la propietària està molt afectada i que no és la primera vegada que li passa. «Fa un any i mig aproximadament també li varen matar un altre ca de la mateixa manera; penjant-lo», han explicat des de l’entitat proteccionista.

Publicidad

Al lloc dels fets s’hi va desplaçar el veterinari, de la clínica veterinària de La Savina, que va confirmar que es tractava dels cans de la propietària de la casa. «Vàrem actuar per sentiments i estàvem molt afectats», declara una membre de l’associació, que en un primer moment no varen efectuar la denúncia davant la Guàrdia Civil i els varen enterrar. Això pot dificultar la investigació de la benemèrita perquè s’han esborrat pistes del delicte.

Tot i així, després de la denúncia interposada avui, dilluns 19 de Juny, la Guàrdia Civil els ha anunciat que obren el procés per saber qui ha comès el crim. Acción Francisco Formentera també s’ha posat en contacte amb el Consell Insular que «ha dit que posarà tot de la seva part per trobar el culpable i que coses com aquesta no es tornin a repetir».

Acción Francisco Formentera va denunciar públicament la mort dels cans a la seva pàgina de Facebook. Va tenir una repercussió immediata i ràpidament va començar a generar molts comentaris dels ciutadans. En aquest sentit, algunes persones també han avisat que a la zona de Migjorn, propera a Ca Marí, ja fa temps que desapareixen cans i gats «i no s’ha tornat a saber res més d’ells». Per això des de l’associació fan una crida a la ciutadania perquè qualsevol persona que perdi el seu animal o pugui tenir alguna informació de les desaparicions, es posi en contacte de seguida amb la Guàrdia Civil de l’illa.

Publicidad