Apagada de l’il·luminació de carrers de Sant Francesc per l’Hora del Planeta

Els carrers de Sant Francesc; Ramon Llull, d'Eivissa i la plaça de Sant Francesc quedaran sense llum entre les 20:30 i 21:30 hores

974
Foto: Premsa CIF
Publicidad
Compartir

La plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, el carrer d’Eivissa i el carrer Ramón Llull romandran a les fosques entre les 20.30 i les 21.30 hores, demà dissabte 25 de març. Aquesta apagada de llum correspon a la campanya Hora del Planeta, a la qual s’hi ha adherit el Consell Insular. En aquest sentit des del departament de Medi Ambient animen a la població a participar d’aquest gest simbòlic que té com a objectiu lluitar contra el canvi climàtic.

10 anys de lluita contra el canvi climàtic

L’Hora del Planeta és una campanya de la WWF que va començar en 2007 a Sidney, Austràlia, amb una apagada col·lectiva de la llum durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Ara, deu anys després, és la major iniciativa mundial en defensa del medi ambient i una crida a l’activisme constructiu per un Planeta millor.

Publicidad

Segons les dades que recull l’organització internacional l’any 2016 ha set l’any més càlid enregistrat des de 1880. De fet, durant el darrer segle, cada any ha batut el rècord de temperatura de l’anterior. Les zones afectades pel canvi climàtic arriben a tots els indrets del món, i especialment en regions com l’Àrtic.

Tot i així, campanyes com aquesta i altres accions que es porten a terme animen a l’optimisme. El 4 de novembre de 2016 va entrar en vigor l’Acord de París per frenar el canvi climàtic. Aquest acord mundial marca un punt d’inflexió i el començament d’una gran transició global cap a un desenvolupament i una economia neta i baixa en carboni.

Però també l’acció humana està donant els seus fruits. No només la conscienciació de la societat, sinó, l’aposta de moltes institucions i organitzacions per la cura del nostre medi estan donant l’espenta necessària per accelerar aquest canvi. Tant és així, que Xina, un dels països més contaminants del món, ha paralitzat la construcció de centrals de carbó. A més, algunes companyies asseguradores, ciutats, bancs i fons d’inversió han deixat d’invertir en combustibles fòsil. Cada vegada són més països que obren la porta a les energies 100% renovable, on el cotxe elèctric és el futur més immediat.

Publicidad