Un artista sirià actuarà després de la paella solidària del programa «Formentera amb Síria» del pròxim dissabte

Dins dels actes organitzats la refugiada afgana, Nadia Ghulam, farà una xerrada el dimecres a les 19.30 hores al Centre Antoni Tur Gabrielet.

399
Nens corrent darrere un camió en un campament de refugiats sirians a Grècia. Foto: Premsa CIF
Publicidad

@formenteraavui.com/REDACCIÓ

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i l’àrea de Benestar Social i l’ONG Progreso y Desarrollo Humano, han organitzat el programa «Formentera amb Síria». Aquest dissabte 18 de febrer es farà l’acte central del programa. Serà una celebració que començarà a les 14.00 hores amb una paella solidària a l’envelat del pàrquing de Sa Seineta. Com a novetat en la programació d’aquest dia festiu destaquem que hi haurà el concert de l’artista sirià Ashti Abdo (Aleppo, 1982) que actuarà cap a les 17.30 hores.

Artista sirià en plena actuació. Foto: Premsa CIF

Durant l’actuació, el solista projectarà el vídeo de BEJA, composició pròpia sobre la guerra que ha destruït el seu país. Abdo ha tardat 5 anys a escriure aquesta peça que interpreta amb el saz, instrument típic del seu país. Ashti Abdo també interpretarà cançons tradicionals del Kurdistan que relaten vivències de poble kurd, llegendes de refugiats i, fins i tot, històries d’amor.

Publicidad

A la festa també actuaran el grup de clarinets de l’Escola Municipal de Música de Formentera a les 17.00 hores, seguida de l’actuació de dansa a càrrec de Nieves Portas de l’Escola Municipal de Dansa, després animarà la festa l’actuació de Lunares, Voice&Senses i La 22 fins les 23.00 hores que començarà la discomòbil solidària fins a la Cloenda de la festa a la 1 de la matinada.

Visita de Nadia Ghulam
A més, la també refugiada, Nadia Ghulam, farà una xerrada aquest dimecres a les 19.30 hores al Centre Antoni Tur Gabrielet. L’artista també visitarà el punt de venda Formentera amb Síria, instal•lat durant aquesta setmana al mateix centre, i que té el següent horari de dilluns a divendres de 12.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 hores. Els diners que es recapten aniran destinats a l’ONG.

Cinema i teatre solidaris
Recordem que el divendres 17 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema) a partir de les 21.00 hores hi haurà la Projecció de la pel•lícula documental «Astral» de Jordi Évole. El diumenge 19 de febrer a partir de les 17.30 hores a la mateixa sala hi haurà teatre infantil «Hanna dels tres països» a càrrec d’Iguana Produccions per nens d’entre 6 i 12 anys. Aquest mateix dia a les 20.00 hores es tornarà a projectar la pel•lícula documental «Astral» de Jordi Évole. Les entrades solidàries d’aquests espectacles tindran un preu de 3 euros destinats en el cas del documental a l’ONG «ProActiva Open Arms».

Aquestes activitats han estat organitzades entre el Consell i aquesta ONG formenterera Progreso y Desarrollo Humano, que va nàixer a l’illa a l’any 2012 amb l’objectiu de treballar en l’àmbit social i de cooperació en els anomenats «Països del sud». Tot el que es recapti anirà destinat a una ONG que treballa amb els refugiats siris que hi ha a Grècia, ADSN. També han col•laborat en l’organització el Fons pitiús de cooperació, Carlin, Baleària, Dignitis, Acción Directa Sierra Norte, Formatierra Service i comunica360.

Publicidad